Foto: NorthSide.

5 must-eats på NorthSide

NORTHSIDE Her er 5 must-eats, som du bliver nødt til at sætte tænderne i på festivalen.

I weekenden går det ned på NorthSide, men musik alene er ikke nok til at holde den kørende fra fredag eftermiddag til søndag aften. Du skal have noget mad indenbords, men hvad skal du vælge? Vi har nærlæst madprogrammet og giver dig her vores bud på 5 must-eats, som du bliver nødt til at sætte tænderne i. God festival!

Sommerlige deleretter i kolonihaven
NorthSide har i år fået sin egen kolonihave, og her vil man blandt andet kunne finde restauranten Aros Food Hall, der byder på topmoderne delemad. Maden serveres lørdag kl. 16 og 19, og køkkenchef Bjørn Madsen vil ifølge programmet vil slynge en byge af små, sjove og overraskende danske sommerretter ind over havebordet. Arrangørerne lover, at stemningen bliver uhøjtidelig og venskabelig med fælleskab og social dining som de bærende kræfter. Perfekt opvarmning til lørdagens hovednavne, ikke? Køb billet her.

Gourmet og økococktails i OutSide
Den aarhusianske cocktail-virksomhed Nohrlund står sammen med Rasmus Vemmelund fra Sdr. Bjert Kro og Madværket bag gourmetarrangementet Cocktail & Dining, der ifølge programmet vil flytte overliggeren for, hvad der serveres på en festival. Menuen står på gourmetretter og økologiske cocktails, og arrangementet løber af stablen fredag kl. 16 og 18 i området OutSide. Det vil ifølge arrangørerne blive en oplevelse på halvanden time, hvor der er fuld fart på lige fra starten, og hvor du kan opleve både krudt, dyre dråber, ild, kaviar og ting fra sprøjter. Så er du advaret. Køb billet her.

Stenovnspizza fra Oles Gård
Sidste års største hit på NorthSide er tilbage. Ole Christian Olesen og hans crew fra Oles Gård fortryllede sidste år publikum med fremragende stenovnspizzaer, der var tynde og crispy på den helt rigtige måde. I år tager Ole to stenovne for at kunne imødekomme den enorme efterspørgsel, og vi vil gerne afsløre, at vi har i sinde at tage opstilling i pizzakøen det minut, vi er kommet inden for indhegningen fredag eftermiddag. Bunden er en koldhævet surdejsbund, og fyldet er blandt andet mozzarella, kartofler og rosmarin, der alt sammen er produceret på den selvforsynende Oles Gård. Mums!

Vietnamesiske lækkerier hos LéLé
Bag langt de fleste madboder på NorthSide står lokale iværksættere og restauratører, men den vietnamesiske madbod ved navn LéLé er en undtagelse. Bag madboden står den familiedrevne, københavnske restaurant af samme navn, som siden starten for over ti år siden har udviklet sig til en stor publikumssucces i hovedstaden. Stilen er funky, uformel gadekøkken med friske råvarer og masser af krydderurter, så med andre ord passer konceptet perfekt til en festival, hvor du har brug for lidt spicy mellem fadøllene. Ses vi til et skud vietnamesisk streetfood i weekenden?

Gå burger-amok over alt på pladsen
Den traditionelle NorthSide Burger har aldrig været vores gastronomiske favorit på festivalen, men i år er der good news på burgerfronten. Du kan kaste dig over alt fra en asiatisk-inspireret Porchetta Burger lavet på bål af Gourmensch til en Umami-burger og NY Steak Sliders fra folkene hos Spiselauget. Hos Wild Life Burger kan du få en burger med vilde urter og ramsløgsmayo, og den populære kæde Tommi’s Burger Joint, der snart åbner på Frederiksbjerg, er også på festivalpladsen, hvor de blandt andet har en Veggie Burger på menuen. Med andre ord: Gå burger-amok overalt!

“Jeg er mere end tosset med croissanter, og der er efterhånden flere steder i byen, der bager en virkelig god version af den franske fristelse.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør