10 skarpe til Josephine fra A Tasty Love Story

INTERVIEW Aarhus-bloggeren Josephine Malene Kofod inspirerer hver uge tusinder af læsere på sin madblog A Tasty Love Story. Vi har stillet hende 10 skarpe om hendes gastronomiske Aarhus.

Den 28-årige aarhusianer Josephine Malene Kofod inspirerer hver uge til sund og kreativ madlavning på sin madblog A Tasty Love Story, der har mere end 25.000 læsere om måneden. Til daglig læser hun Human Ernæring på Københavns Universitet, og hun brænder for at inspirere folk til at samles om det gode måltid og dyrke fællesskabet. Vi har stillet hende 10 skarpe spørgsmål om hendes gastronomiske Aarhus.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Jeg bor delvist København og i Aarhus, så det er efterhånden noget tid siden, jeg har været ude at spise her i Aarhus. Sidst jeg var ude, var på den spanske tapasrestaurant CANblau i forbindelse med noget arbejde, og jeg husker, at jeg fik de lækreste tapasanretninger. Det sted kan jeg godt anbefale.

Hvilken restauranter i Aarhus er din favorit lige nu?
Bistroen Oli Nico i Mejlgade. Uden tvivl! Jeg går tit derned for at få frokost, eller hvis aftensmaden skal være nem takeaway. Oli Nico vinder hver gang, fordi maden bare er lækker, og har det der twist af nordiske elementer. Som studerende er det også til at betale i forhold til de portioner, man får dernede. Og det er jeg vist ikke den eneste, der har fundet ud af, der er nemlig tit lang kø. Hvis du vil undgå køen, kan du ringe derned i forvejen og bestille.

Hvor går du hen for at få et sundt måltid mad?
Jeg er ret glad for smagfulde, asiatiske retter med masser af grøntsager, der kan varieres med forskelligt slags kød. Derfor må svaret være den lille asiatiske restaurant Kowloon, som både ligger ved Banegårdspladsen og en på Frederiksgade. Deres menukort er varieret og har overkommelige priser.

Hvor tager du hen i Aarhus for gode drinks eller øl?
Jeg studerer som nævnt i København, så det er ikke så tit, jeg går ud i Aarhus. Men min kæreste og jeg tager nogle gange et smut på drinksbaren Herr Bartels om fredagen, når jeg kommer ind med toget. Så nyder vi et par drinks og skyder weekenden i gang, inden der kommer for mange mennesker.

Hvilket spisested er det mest oversete sted i Aarhus?
Det må være Cafe Gaya i Vestergade. Det sted hører man ikke så meget om, fordi det ligger ret gemt væk i en baggård, og man skal virkelig vide, den ligger der. Det er en skam, for de laver lækker, sund og økologisk mad.

Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Jeg synes klart, at Aarhus mangler flere restauranter og cafeer med sund mad til studievenlige priser. Især hvis man sammenligner med udbuddet i København, som er længere fremme på den front. En anden ting, jeg savner i Aarhus, er et godt brunchsted. Gerne et sted, hvor man selv kan sammensætte sin egen brunch ud fra et udvalg, der ikke kun består af de traditionelle brunchretter. Igen må det gerne være med et sundt fokus.

Hvor går du hen for at få byens bedste takeaway?
Bistroen Oli Nico – igen. Men pizzastedet Il Mercantino i Mejlgade laver også virkeligt gode pizzaer. Det er næsten som at købe pizza i Italien.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Når jeg skal lave noget lidt mere ekstraordinært derhjemme, så lander valget tit på langtidsbrasering af for eksempel svinekæber. Om vinteren laver jeg en gang rodfrugtmos til og om sommeren speltperler og salat. Jeg er stor tilhænger af mere rustikke retter, som jeg så pifter op med sæsonens grønt. Når jeg skal handle ind til sådan en omgang, eller når jeg skal lave noget lidt ekstraordinært til bloggen, handler jeg for det meste i supermarkeder som Føtex Food eller Salling Super. Men Klostergrønt nede ved Klostertorvet er også en favorit.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået i Aarhus?
Det må enten være hos Brødrene Koch på havnen, eller da jeg var på restauranten Kähler Villa Dining i Risskov. For mig er en god restaurantoplevelse eller madoplevelse, når maden ikke er for fancy. Derimod skal en madoplevelse kunne skabe en følelse af noget hjemligt og nært. Det kan for eksempel være en dampende varm og aromatisk gryderet af simple råvarer og et godt glas vin til. Og så i godt selskab, mere skal der ikke til.

Hvad er din madfilosofi?
Jeg er opvokset i et hjem, hvor der var fokus på sæsonaktuelle varer og lave så meget mad fra bunden som muligt. Igen må jeg sige, at det er de simple og lidt rustikke retter, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Så tilsætter jeg selv et tvist af nordisk inspirerede ingredienser eller optimerer indholdet af grønsager, så jeg også får et sundt måltid.

Hvilket madlavningsråd vil du give videre til os andre?
Tænk grønt i alt. Det er slet ikke så svært at få en gryderet til at blive et supernærende måltid. Husk også at bruge din kreativitet. Gå på jagt i supermarkedernes hylder med specialiteter, vær nysgerrig og brug årstiden og dens farver som inspiration til, hvad der skal på tallerkenen.