Trøffel eller romkugle? Uanset navnet er den lille kage en lækkerbisken uden lige. Her er tre steder i Aarhus, der sælger den populære kugle.
Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.
Trøffel-tirsdag
Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C
Hos Mor Anna er tirsdage dedikeret til trøfler, og det er med god grund. Her laves de fine kagekugler med bageriets egne kanelsnegle, pain au chocolat og hindbærsnitter, der giver en lækker, ikke alt for tung dej. De er rullet i chokolade, og som kronen på værket tager de også en trilletur i kakao. Du får et af de små mesterværker for en flad 10’er kun, så hvis trøflerne ikke er nok til at stille kagesulten, kan du jo lige nappe en gang tapas-kage med i Mor Annas hyggelige lokaler. Her får du syv fine små kager for 60 kroner, og eftersom bagerne sørger for, at der er stor variation i sortimentet fra dag til dag, skulle du være sikret en ny kageoplevelse hver gang. Dét kan vi li’!
Til den store guldmedalje
Klubhæftets Kaffebar, Nørre Allé 78, 8000 Aarhus C
Klubhæftets Kaffebar henter trøfler langvejsfra, men det er helt sikkert besværet værd. På Fyn laver Nørre Aaby Bageri nemlig Danmarks bedste romkugler – eller trøfler, som vi kalder dem i Aarhus – og det er disse godbidder, kaffebaren på Nørre Allé langer over disken. De cremede gourmetkugler har en syndig chokoladeskal, der kommer i fem forskellige smagsvarianter, blandt andet cappuccino, lakrids og jordbær, afsluttet med et lille drys krymmel. Sådan! Du kan enten tage Nørre Aaby Bageris romkugler med dig hjem eller nyde himmerigsmundfulden i Klubhæftets hyggelige lokaler – måske over en kop økologisk kaffe? Bonusinfo: Nørre Aaby Bageris romkugler blev kåret til Danmarks bedste i 2018 på Foodexpo-messen i Messecenter Herning, og der skulle efter sigende komme en ny kåring i 2020.
Trøfler med chokoladeovertræk
SchweizerBageriet, M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C
På hjørnet af Brammersgade og M. P. Bruuns Gade ligger Aarhus’ ældste bageri, Schweizerbageriet, som åbnede for første gang i 1898. Blandt andre lækkerier byder bageriet i dag på hjemmelavede trøfler, som er lavet på wienerbrød, chokoladekage, lidt mazarinkage, sveskemarmelade, rom og kakao. Trøflernes topping kan variere fra dag til dag, men én ting kan du regne med – der vil altid være tre forskellige valgmuligheder i trøflernes topping, for eksempel frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller chokoladekrymmel. Der er dog én bestemt slags trøffel, som bageriet sælger flest af: Nemlig den med overtræk af ægte belgisk chokolade, som er en fast del af bageriets trøffel-sortiment. Psst: Med sin over 100-årige lange bagerhistorie har bageriet vundet flere priser for sine trøfler, senest Smag Aarhus’ læserafstemning om Aarhus’ bedste trøffel i 2018.