TAKEAWAY Den københavnske takeawaysucces Madvognen åbner nu afdeling i Aarhus. Konceptet er at benytte eksisterende køkkener til at lave økologisk takeaway, der bestilles på nettet og leveres lige til døren.
Det succesfulde køkkennetværk Madvognen startede i København i 2008 og er i dag til stede i 19 danske byer, hvor de leverer økologisk takeaway til danskernes aftensmad. Nu rykker takeawaysuccesen til den østjyske hovedstad.
Konceptet er enkelt: Man tager et eksisterende køkken, for eksempel en cafe i en sportshal, en restaurant, en cafe, eller gammelgrillbar. Så laver man en familievenlig menu af økologiske råvarer, for eksempel et par hovedretter, en suppe, en salat, grønt til børnene, hjemmebagt brød og måske en dessert. Og så uploader man menuen til en webshop, hvorefter kunderne kan hente det selv eller få det leveret til døren for 25 kr.
”I Aarhus C er der stort udbud af sund og lækker mad, men tager du bare 5-10 minutter ud af byen, så er der stort set kun pizza tilbage. Det er lige netop her, at Madvognen kan supplere. Vi skal de næste par måneder finde de syv køkkener, der sammen skal dele omegnskommunerne imellem sig. Hvert køkken får et antal postnumre eller forstæder som sine,” siger stifter Jacob Mors fra Madvognen.
Et netværk af gode køkkener
Han ser virksomheden som et netværk af gode køkkener, der har den samme mission, nemlig at tilbyde sund, hjemmelavet mad til hverdagspriser. Og så understreger han, at kunderne er af alle slags:
”Madvognens kunder er alle lige fra den travle børnefamilie og dem, der er alene hjemme og ikke gider lave mad, til dem der er vant til at købe en pizza eller en burger. Det er også til dem, har bare lyst til at smage god kokkemad. Og så er det til de ældre, som vil have et alternativ til det kommunale storkøkkenmad. Det er kort sagt aftensmad til alle,” siger Jacob Mors.
Varm mad senest kl. 19
Ifølge Madvognens hjemmeside har man varm aftensmad på bordet senest kl. 19, hvis man bestiller maden senest kl. 17.45. Priserne svarer til, hvad man kender fra traditionelle pizzaer, altså 60-70 kroner per person.
Og så er råvarerne vel at mærke økologiske og så vidt muligt fra lokale producenter. Virksomheden hjælper efter eget udsagn nye køkkener i netværket med at få minimum det økologiske bronzemærke, hvilket svarer til brug af 30-60 procent økologi i produktionen.
Madvognen er medlem af Stop Spild af Mad, og de restpartier, der ikke sælges, bliver pakket, frosset og senere solgt fra frost. Desuden bliver diverse rester fra grøntsagerne kogt til fond, som senere bliver til suppe. Første madudbringning i Aarhus forventes at blive den 18. marts 2015.