Foto: Svinbar

S’vinbar udvider med ny sommelier

VINBAR Den populære vinbar S’vinbar på hjørnet af Gl. Munkegade og Klostergade udvider og ansætter en ny kvindelig sommelier.

Det går godt på vinbaren S’vinbar, som den 27. november fejrer sin første fødselsdag. Nu vil ejer og sommelier Sabina Drachmann Sunne gerne have mere tid til at udvikle forretningen, og derfor har hun ansat en ny sommelier i form af Karina Grand Kannegaard, der kommer fra restauranten MASH i Aarhus.

”Jeg har lagt meget vægt på det personlige, da jeg ansatte Karina. Vinen kan man altid lære, men de menneskelige kompetencer er meget vigtige. Vi har et meget personligt forhold til mange af vores kunder, så derfor er det vigtigt, at vores kunder kender os og er trygge ved os,” siger Sabina Drachmann Sunne.

Kvinder er bedre til at smage
Det er ikke hver dag, man ser to kvindelige sommelierer samme sted. Det er typisk et mandefag, og det skyldes ifølge Sabina Drachmann Sunne, at det kan være svært at få livet på en restaurant til at passe med familielivet. Men hun mener også, at kvinder kan noget særligt:

”Man kan noget andet, når man er kvinde. Man skal selvfølgelig passe på med at generalisere, men jeg tror, at kvinder er bedre til at skabe en hyggestemning. Det ved jeg, at Karina også er rigtig god til,” siger Sabina Drachmann Sunne.

Desuden er flere kvinder ifølge sommelieren bedre til at smage end mænd, fordi hver fjerde kvinde er såkaldt supersmager, hvilket til sammenligning kun gælder hver tiende mand.

Flere nye tiltag
Karina Grand Kannegaards spidskompetence er de oversøiske vine, som S’vinbar hidtil ikke har haft på menukortet, og de to sommelierer ser frem til at finde de amerikanske vine til vinbaren.

”Amerikanske vine er ofte mere bombastiske og volumniøse, og det kræver noget proteinrigt kød til. Det kan godt være svært at sidde med en kraftig, amerikansk Cabernet Sauvignon uden mad til og synes, at den smager rigtig lækkert. Man bliver simpelthen døv i munden,” siger Karina Grand Kannegaard.

Udover udvidelsen af stedets vinkort planlægger Sabina Drachmann Sunne at fokusere mere på salg af vine ud af huset, ligesom det er planen udvide hjemmesiden med videopræsentationer af vinene, så kunderne kan lære mere om vinen, inden de bestiller.

Karina Grand Kannegaard har været godt tre år på MASH i Aarhus og starter på S’vinbar den 1. december.