Foto: Restaurant Koch

Restaurant Koch er byens nye gourmettempel

RESTAURANT På onsdag får Aarhus et nyt gourmettempel på havnen, når tre velkendte brødre åbner restaurant med vandudsigt, tårnhøje ambitioner og svinetryne på menuen.

Ambitionerne fejler ikke noget hos de sønderjyske kokkebrødre Jesper, Michael og Lasse Koch, der onsdag den 3. juni genåbner deres gourmetrestaurant Restaurant Koch på Aarhus Havn under navnet Brødrene Koch. De går direkte efter en plads i den internationale superliga, lyder det på restaurantens website:

”Vi ønsker at være en af verdens allerbedste restauranter, som kombinerer et gourmetmåltid med en afslappet og livsbekræftende tankegang. Vi vil udvikle danske råvarer sammen med det bedste fra resten af verden. Kompromis vedrørende råvarer og gæstfrihed findes ikke hos os. Vi efterstræber at være blandt de allerbedste til det, vi laver.”

Det er store ord, men brødrene er heller ikke hvem som helst. Jesper og Michael Koch åbnede deres første Aarhus-restaurant tilbage i 2004, hvorefter udvidede med restauranterne Brasserie Van Koch, Frøken Koch og Det Glade Vanvid. De har også åbnet en vinforretning og udgivet en stribe kogebøger, ligesom Jesper Koch for nylig var dommer i kokkeprogrammet MasterChef på TV3.

Dansk tankegang og sæsonvarer
Forventningerne er med andre ord store til det nye gourmettempel, der ifølge Berlingske Tidendes madanmelder Svend Rasmussen kunne have ligget i svinget til en Michelin-stjerne, hvis den havde været åben ved stjerneuddelingen i februar. Især fordi den “gamle” gourmetrestaurant Restaurant Koch scorede seksstjernede anmeldelser i alt fra Jyllands-Posten til Aarhus Stiftstidende.

Spørgsmålet er så, hvad man kan nyde på tallerkenerne, mens man nyder udsigten over lystbådehavnen, fiskekutterne og sejlskibene uden for vinduerne. Brødrene beskriver selv madstilen sådan her:

”Dansk tankegang og sæsonens varer er grundstenen i vores køkken. Grøntsager har en essentiel indflydelse på vore menuer. Vi vil kombinere højeste kvalitet med viden om sundhed og velvære. Vi følger ingen trends, og vi laver kun det mad, vi selv kan lide at spise.”

Byens nye gourmetrestaurant får konkret én menu på 16 retter, som fås for 1.000 kroner eller 1.750 kroner med vand og vinmenu. I vanlig restaurantstil beskriver menukortet kun råvarerne i de enkelte retter, men det giver da nogle hints. For eksempel at brødrene med ingredienser som kalvemilt, grisehud, svinetryne og kyllingehjerter er med på nose-to-tail-bølgen, hvor hele dyret skal udnyttes.

Brødrene Koch har åbent onsdag til lørdag fra kl. 18-24. Se hele menukortet her.

SPECS
Brødrene Koch
Pakkerivej 2
8000 Aarhus C