RESTAURANT Det har altid været svært med italienske restauranter i Aarhus. De fleste er kedelige turistfælder med trætte pastaretter, urutineret personale og alt for mange stole per kvadratmeter. Nu får byen en ny italiener, og det kan godt blive interessant.
Det er parret Inge og Uffe Jakobsen, som ejer Restaurant Grappa og lillesøsteren Grappa Piccolo ved åen, der udvider deres voksende imperium med en lille ny ved navn Grappa al Porto. Restauranten åbnede 1. oktober, og beliggenheden bliver Europaplads, hvor parret tidligere havde bøfhuset Jakobsen Grill. I samme manøvre lukkes Grappa Piccolo.
”Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores italienske køkken, og da vi i forvejen var i besiddelse af lokalerne, som tidligere husede Jakobsen Grill på Europaplads, var det oplagt at bringe det bedste fra Grappa med ned til den nye spændende byplads overfor Dokk1,” siger parret i en pressemeddelelse.
Vi har altid været fans af de to Grappa’er, som har haft et kvalitetsniveau og en autenticitet milevidt over byens “italienske” turistfælder. Her har aldrig været ananas på pizzaerne eller ketchup til spaghettien. Alt fra kreative antipasti og hjemmelavet pasta til cremede risottoer og crispy pizzaer har altid siddet lige i skabet. At dømme ud fra menukortet på Grappa Porto fortsætter de gode takter på havnen.
Det er naturligvis ikke Era Ora, det her. Men vi indrømmer, at vi allerede er hooked på kortets Tonno Crudo (skiver af rå tun med purløgsolie og marineret fennikel), Conchiglie ai Gamberi (konkyliepasta med skaldyrsragú, basilikum og chili) og Bistecca di Manzo (steak af dansk ribeye med grønne bønner, polentafritter og spicy mayonnaise). Det tilbud kan vi ikke afslå.
Bonusinfo: Grappa al Porto får også en drive-in i Toldbodgade bag ved restauranten, hvor man kan holde ind og få udleveret forudbestilte pizzaer, antipasti og desserter.
SPECS
Grappa al Porto
Europaplads 10-14
8000 Aarhus C
www.jakobsenco.dk/grappa-al-porto
Åbnet 1. oktober 2014
Foto: Grappa al Porto
Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer fra en pressemeddelelse om den nye restaurant