Lækkerbiskner på Feinschmecker Cafe

CAFÉ Aarhus får snart en café med fokus på lette retter, snacks og cocktails, når Feinschmecker Café åbner i Sigfreds Kaffebars gamle lokaler i Guldsmedegade.

Siden Sigfreds Kaffebar gik konkurs tidligere på året, har lokalerne i Guldsmedegade 20B stået tomme, men nu kommer der snart liv i gården igen. Den 27-årige Kristinna Vangkilde med en fortid på Globen Flakket har sammen med familien overtaget lejemålet, som de lige nu arbejder på højtryk for at bygge om til en café med lette retter, snacks og cocktails.

”Vi er lige kommet hjem fra Spanien, hvor vi har været nede og hente inspiration. Rygraden i sortimentet bliver lette retter og snacks i form af spanske skinker, oliven og tapenader, italiensk pølse, franskinspireret tarte flambée, danske oste fra ostehandleren Grand Fromage og hjemmebagt brød. Vi kalder det petiscos, som betyder lækkerbiskner. Udvalget bliver dog så stort, at man sagtens kan stille den større sult,” siger Kristinna Vangkilde.

Håndværkere på højtryk
Målet er at åbne dørene for publikum sidst i marts, og lige nu arbejder arkitekten og håndværkerne på højtryk med at forvandle lokalerne fra kaffebar til en cafe for feinschmeckere.

”Vi synes, at der manglede et sted i Aarhus, hvor man som gæst kunne håndplukke de snacks eller lækkerier ned fra hylden, som man lige har lyst til, og hvor det det ikke er prædefineret, hvad man skal spise. Vi glæder os vildt til at åbne og høre, hvad folk synes om konceptet og lokalerne, som kommer til at se ret anderledes ud, end da Sigfred var her,” siger Kristinna Vangkilde.

Gin og kaffecocktails
På drikkesiden byder Feinschmecker Café naturligvis på vin, rom, kaffe, most og sodavand, og derudover går Kristinna og Co all in på gin og kaffecocktails.

”Vi er lidt nogle nørder omkring ikke mindst gin, og vores udvalg af gin er ikke set magen til andre steder i Aarhus. Vi vil indimellem arrangere smagninger af gin, rom og kaffe, ligesom der vil være små events som foredrag, musik, grill i gården og lignende” siger Kristinna Vangkilde.

For at lade ånden fra Sigfreds Kaffebar leve videre får den nye café et ‘Sigfreds Hjørne’ med nogle af stifter Thomas Sigfreds hjemmebyggede møbler og inventar.

SPECS
Feinschmecker Café
Guldsmedgade 20b