RESTAURANT Verdens 50 bedste restauranter blev for nyligt kåret i New York, og nu kan maden smages i Aarhus.
På den prestigefyldte liste ”World’s 50 Best Restaurants” finder man 50 restauranter, som madanmeldere og eksperter vurderer er de bedste lige nu. Ingen af restauranterne ligger i Aarhus, og det er ærgerligt, mener de hos Nordisk Spisehus på M.P. Bruuns Gade. Derfor har de sat signaturretter fra tre af listens restauranter på det spritnye menukort sammen med egne serveringer.
De tre restauranter er Le Bernardin i New York, Ultraviolet by Paul Pairet i Shanghai og Mirazur i Sydfrankrig, og de to køkkenchefer på Nordisk Spisehus ser frem til at servere de udenlandske lækkerier for aarhusianerne.
”Gæsterne på Nordisk Spisehus kan glæde sig til at opleve nogle yderst ekstraordinære smagsnuancer fra hele kloden – Danmark, New York, Shanghai og Sydfrankrig – bragt sammen i én herlig sommermenu. Menuen indeholder desuden nogle af mine absolutte yndlingsråvarer, såsom jomfruhummer, morkler, løvstikke og fersken,” siger køkkenchef Kasper Pelle Christensen.
Perfekt til sen sommeraften
I forbindelse med lanceringen af den nye menu er spisehusets indretning, lydbillede og vinkort blevet tilpasset de nye retter. Ifølge køkkencheferne passer serveringerne perfekt til det danske sommervejr.
”Vi er utroligt stolte over at kunne servere signaturretterne fra tre af verdens bedste restauranter og præsentere dem i opfindsomt selskab med vores egne kreationer. Jeg glæder mig desuden til at lave vores egen ferskendessert med hindbær og yoghurt. Desserten er dejlig kølig, meget frugtig og passer perfekt til en sen, varm sommeraften,” siger køkkenchef Jacob Freitag.
Menuen på Nordisk Spisehus fås som en 3-retters menu til 499 kroner, en 5-retters menu til 699 kroner og en tasting menu med samtlige retter til 899 kroner. Se hele menuen her.