Et nyt madsted, der satser på bæredygtig og lækker simremad som takeaway, er åbnet i Højbjerg.
Kålhøgen er et ord, der sjældent høres i nutidig dansk. Ikke desto mindre er det navnet på et spritnyt takeaway-sted i Højbjerg. Her kan du få luksus-takeaway med fokus på simreretter og dyrevelfærd.
“Jeg kalder det selv high-end hverdagsmad. Det er gode gryderetter, der tager tid at lave hjemme i køkkenet, og det sviner også temmelig meget. Men det er lækkert,” siger indehaver Søren Trærup til Lokalavisen Aarhus.
Takeaway på glas og øko-dej
Kålhøgen byder på veltillavede gryderetter lavet på frilandskød og økologiske grøntsager, og dagens simreret med en frisk salat kan købes for 85 kroner.
“Dagens ret skifter hver dag. Og derudover så kommer jeg til at lave gode, gammeldags henkogte retter på glas, som kan holde sig i seks til otte uger. Så skal man bare selv lave ris eller pasta til,” fortæller indehaveren.
Søren Trærup prioriterer udover dyrevelfærd også bæredygtighed, og hvis man vasker glassene efter brug og leverer det tilbage, får man 20 kroner i rabat på næste køb. Derudover bruger Kålhøgen engangsemballage, som er kompostérbar og biologisk nedbrydelig.
Hos Kålhøgen er smøret hjemmekværnet, der bliver lavet flere forskellige slags mayo, og du kan tilmed købe hjemmelavet færdigæltet øko-dej med hjem til at lave brød.
Kålhøgen har åbent mandag til lørdag fra 15-20.30, og du kan læse mere om det nye takeaway-sted her.