Julefrokost i Aarhus: Den klassiske og den med et twist

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også julefrokoster for manges vedkommende. Her har vi vores bud på, hvor du kan nyde en klassisk julefrokost i Aarhus i år – og hvor du finder den med et twist.

 

Den klassiske julefrokost

Julefrokost i Aarhus
Foto: Teater Bodega

Restaurant Kohalen

Jægergårdsgade 164A, 8000 Aarhus

På den legendariske Restaurant Kohalen i Sydbyen serverer man i alle hverdage klassiske danske anretninger og danske retter på et utroligt højt niveau. Derfor kan du selvfølgelig også få en helt klassisk dansk julefrokost med alt, hvad hjertet begærer. Her kan du både bestille a la carte, men du kan også nyde deres anretninger.

Du kan bestille deres juleanretning med 10 serveringer for 449 kroner. Her får du blandt andet julesild, tarteletter og ribbenstege, klassikere som mørbradbøf med svampe a la creme og selvfølgelig risalamande. Julefrokost skal bestilles senest to dage før I ønsker at sætte jer til bords.

Du kan læse mere om deres julefrokost her.

 

Restaurant Europa

Havnegade 28, 8000 Aarhus

En anden klassiker i Aarhus finder du ved Europaplads, hvor Restaurant Europa hører til. Her er en hyggelig stemning, og man har i den grad styr på det danske køkken.

En julefrokost på Restaurant Europa byder på to valgmuligheder. Du kan vælge deres juleplatte, hvor du får fem serveringer for 325 kroner. Her får du blandt andet sild, fiskefilet, julemedister og ribbensteg. Du kan også vælge deres fulde julefrokost, hvor du får 8 serveringer for 425 kroner. Her får du det samme som på platten, men også lun stegt sild, mørbradbøf og risalamande. Julefrokosten skal forudbestilles.

Du kan læse mere om deres julefrokost her.

 

Teater Bodega

Skolegade 7, 8000 Aarhus

Hvis man elsker dansk mad, så er man nødt til at besøge Teater Bodegaen i Skolegade. I de charmerende lokaler er en fremragende stemning, og så snart man træder af døren, så er man ikke i tvivl om, at det her bliver godt. Det gælder også deres julefrokostsanretninger.

Her har de virkelig mange valgmuligheder, så du kan lave lige den julefrokost, du ønsker. Du kan vælge mellem seks serveringer for 218 kroner til frokost, 11 serveringer for 335 kroner eller 14 serveringer for 392 kroner. Serveringerne byder på alt, hvad hjertet begærer. Sild, tarteletter, ribbensteg, julemedister og meget mere. Hvis du ønsker en ægte julemiddag, så får du tarteletter, en fjerdedel and med det hele og risalamande til dessert for 335 kroner.

Du kan finde deres julemenu her. 

 

Rådhuscaféen

Sønder Allé 3, 8000 Aarhus

Rådhuscaféen skal selvfølgelig også med, når vi taler de helt klassiske julefrokoster. Her kan du vælge mellem tre anretninger, der alle tre har nogle af julens allerbedste klassikere. I den lille anretning til 215 kroner får du seks retter, som blandt andet byder på sild, tarteletter, ribbensteg og risalamande.

I den mellemste anretning får du medister og lidt ekstra forskellige sild for 325 kroner. I den store anretning får du også røget ål og andesteg, så her mangler der altså virkelig ikke noget. Den store anretning koster 395 kroner. 

Find menuen her.

 

Julemiddag med et twist

Julefrokost ud af huset
Foto: MIB

MIB

MIBpakhusene, Mariane Thomsens Gade 4B, 8000 Aarhus Ø

Skal du have julefrokost hjemme, så er MIB et godt bud på, hvordan du kan få en skøn julefrokost uden at bruge flere dage i køkkenet. De har to forskellige slags julemenuer at vælge imellem. Den ene er en 3-retters julemenu til 395 kr. Menuen består blandt andet af braiseret bryst af dansk gris og en forret af citrusmarineret laks. Menuen skal blot opvarmes og kræver minimal tilberedning.

Skal du virkelig imponere gæsterne så vælg MIB’s social dining menu med 10 serveringer. Her får I både kolde, lune, varme og søde anretninger, og også her kræves minimal tilberedning. Find menuen her!

Det er også muligt at holde julefrokost i MIB’s lokaler på Aarhus Ø. Her køber man det som pakker, der også indeholder bobler, snacks, vin, øl, vand, saft, kaffe og the.

 

Cinco

Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C

Sidder juletraditionerne dig langt ud af halsen, så prøv Restaurant Cincos julemiddag. Julefrokost på spansk lyder måske lidt særligt, men det er lige netop det, du får hos Cinco. Her er maden latinamerikansk inspireret og det er julemenuen selvfølgelig også. 

Du kan vælge mellem 3 forskellige pakker: 10 serveringer for 745 kr., 13 serveringer for 845 kr. og 13+ til 945 kr. som er inkl. kaffe, the & avec. Alle menuer kommer med 3 timers fri øl, vin, sodavand og vand samt en velkomstdrink. 

På menuen er der blandt andet mandelsuppe, tacos, empanadas, ceviche og spicy hotwings. Find hele menuen her.

 

Piccolo

Åboulevarden 62, 8000 Aarhus C

Endnu et bud på den lidt mere utraditionelle julefrokost er hos Piccolo ved åen. Denne italienske restaurant har igen i år en julemenu, så byder på tre lækre serveringer, der trækker mod julestemning under varmere himmelstrøg. Menuen består blandt andet af tortellini med unghane, bagt torsk med basilikumscreme, oksemørbrad og til dessert en mørk chokoladekage med appelsin. 

Drikkevarer ad libitum kan tilkøbes.

Find hele menuen her!

 

KöD

Åboulevarden 23, 8000 Aarhus

Du kan også vælge at afholde julefrokosten på KöD. Her er tre menuer, du kan vælge imellem, som alle byder på fri øl, vand og vin i hele tre timer. I den lille menu får du blandt andet oksecarpaccio, Tri-Tip roast, sprød dansk kylling, fritter, og desserten er hvid chokolademousse. Den koster 795 kroner.

Den mellemste menu koster 875 kroner, og der får du også langtidsbraiseret svinebryst. Den største menu får du for 995 kroner, og her får du en lidt anden menu hvor et par er retterne er skiftet ud. Der blandt andet også tartar, hvidløgsmarinerede tigerrejer, striploin fra USA og ribeye på denne menu.

Der er altså grobund for en julefrokost med kødet og drikkevarerne i centrum.

Find deres julemenuer her.

 

Den familievenlige

Traditionel julefrokost
Foto: Restaurant Unico

Restaurant Unico

Ny Moesgårdvej 50, 8270 Højbjerg

Lige udenfor Aarhus, nærmere bestemt i Højbjerg, finder du Restaurant Unico. Med sin smukke placering er den en oplagt destination for en julefrokost med familien. Her får man en lækker julefrokost for 375 kroner per person. Julefrokosten består blandt anden af sild, lun leverpostej, laks, frikadeller og risalamande. Du kan også bestille en stor julemenu til 475, hvor I også får andesteg og tarteletter.

Du kan finde deres julemenu her.

Har din restaurant julefrokost? Så kontakt os på info@smagaarhus.dk

 

Perfekt til julehygge

Se alle