Foto: Kähler Villa Dining

Kähler Villa Dining var bedste restaurant i 2014

RESTAURANT En ny opgørelse af 25.000 brugeranmeldelser udpeger gæsternes absolutte favoritrestaurant i Aarhus sidste år. Sejren går ikke overraskende til kendt spisested i Risskov.

Nu om dage får oldschool madanmeldere i aviserne som bekendt baghjul af restaurantgæsternes egne brugeranmeldelser på TripAdvisor, Yelp og Facebook. Senest har vi fået portalen Dinnerbooking, som netop har lavet en opgørelse over brugernes bedst ratede restauranter i 2014. I Aarhus indtages førstepladsen af – drumroll – Kähler Villa Dining.

Podiepladsen er velfortjent for den nordiskinspirerede konceptrestaurant i Risskov og dens elegante, legende og skarpe køkken. Konceptet er som bekendt, at du for rørende 599 kroner får hele pakken med snacks, appetizer, aperitif, tre retter, vin ad libitum, kaffe og avec, og at du skal komme præcist kl. 18.30 og forlade stedet 21.30. Fastprismodellen har vist sig særdeles populær, ligesom det også har været tilfældet for Koch-brødrenes restaurant Det Glade Vanvid på havnen.

Selvom det ikke har noget med gastronomien at gøre, skader det heller ikke, at Kähler Villa Dining kører en funky, nordic cool-inspireret indretning i den hvide patriciervilla på Grenåvej. Det er ikke for ingenting, at restauranten ejes af koncernen bag designbrandet Kähler.

Mon ikke Kähler-konge Frantz Longhi, der i øvrigt også ejer Nordisk Spisehus på Frederiksbjerg, havde luret, at sejren var på vej? I november vandt gourmettemplet i hvert fald AOA’s pris for Byens Bedste Restaurantoplevelse For Pengene 2014.

Overraskelser i top 5
Hvis man ser på hele top 5 over de bedst ratede restauranter i Aarhus i 2014, ser det således ud:

  1. Kähler Villa Dining, Risskov
  2. Restaurant Unico, Højbjerg
  3. Det Gamle Mejeri, Mårslet
  4. Nordisk Spisehus, Aarhus C
  5. Den Lille Kro, Aarhus C

Mens netop Nordisk Spisehus og Det Gamle Mejeri er selvskrevne på listen, overrasker Den Lille Kro en smule, fordi dens danskinspirerede mad alt andet lige er mere tradition end fornyelse. Vi savner også den franskinspirerede Restaurant ET og den nystartede Gastromé i Rosensgade, der begge kører knivskarpe køkkener og har topprofessionel betjening. Men brugerne har jo talt. Retfærdigvis skal det siges, at ikke alle restauranter i Aarhus benytter Dinnerbookings system – Frederikshøj gør fx ikke.

Dinnerbooking har også lavet en samlet opgørelse over den bedst ratede restaurant i hele Østjylland, og her tilfalder førstepladsen den landlige Fru Møllers Restaurant syd for Odder, som bestemt også er et besøg værd.

Opgørelsen er baseret på alt 25.158 besvarelser, og med i opgørelsen er 44 østjyske restauranter. Svarprocenten for spørgeskemaet har samlet set været 38 procent i 2014.