GRØD Til foråret får Aarhus sin første grødbar, når den københavnske Grød åbner op i smilets by med alt fra cremet risotto til indisk daal på menuen.
Af Mikkel T. Krogh
Glem alt om klistret havregrød, når den københavnske grødbar Grød slår dørene i Aarhus. Ganske vist er grøden fra barndommen på menuen, men den er piftet op med frysetørrede bær, æbler og karamelsauce. Og så består den største del af menukortet faktisk af retter som risotto, byg-otto, den indiske linsegryde dhal og asiatisk ris-kyllingegrød.
”De seneste fire år har vi med succes redefineret grødbegrebet i København, hvor vi har vist, at grød kan være både lækkert, delikat og alsidigt. Nu er vi klar til at tage det næste skridt, og planen er, at vi åbner op i Aarhus til foråret,” siger ejer Lasse Skjønning Andersen.
Frederiksbjerg eller Latinerkvarteret
I København ligger Grøds tre grødbarer på Jægersborggade, Guldbergsgade og i Torvehallerne, og i Aarhus er det planen at åbne op enten på Frederiksbjerg eller i Latinerkvarteret.
”De to bydele vil være perfekte til vores koncept, og vi har set på en række lokaler. Der kunne være en fin symbolik i at have lokaler på Jægergårdsgade, når vores første butik åbnede på Jægerborgsgade. De to gader lyder jo næsten ens, og samtidig er det en gade, hvor der virkeligt sker meget for tiden,” siger Lasse Skjønning Andersen.
Respekt for lokalmiljøet
Chef for den østjyske grødbar bliver Julie Abildgaard, der er tidligere køkkenchef fra Grød i København, og som i dag bor i Aarhus. Forhåbningerne er store til den østjyske satsning.
”Vi håber, at aarhusianerne er klar til at tage imod de mange gastronomiske oplevelser, som grød lavet på gode råvarer kan give. Samtidig vil vi vise respekt for lokalmiljøet og ikke bare køre et københavnsk koncept igennem, hvis nu det viser sig, at kunderne efterspørger noget andet. Så retter vi selvfølgelig ind,” siger Lasse Skjønning Andersen.
Læs artikel: Grillede gourmettoasts på vej
Læs artikel: Aarhus får vietnamesisk sandwichbar
Læs guide: 5 sandwichbarer i særklasse