En tallerken fyldt med gode sager og glasset fyldt med perlende vin: Her får du tre steder i Aarhus, der serverer en virkelig god brunch med bobler til.
Guiden til brunch og bobler har tidligere været bragt i Mærk Aarhus
Bernth & Co – Luksus bland selv-brunch
Hvis du selv vil bestemme, hvordan din brunchtallerken skal se ud, er Bernth & Co dit go to-brunchspot. Her kan du vælge mellem tre, fem eller syv retter alt efter, hvor stor sulten er. Kast dig for eksempel over fristelser som croque monsieur, avocado med marinerede rapsfrø fra Samsø, østers med soya, ingefær og purløg eller cremet tunsalat med syltede agurker og friske urter. Mmh!
Vil du gerne sætte tænderne i brunchklassikeren æg og pølse, byder Bernth & Co på en luksusvariant: Røræg med stegt pancetta og grønt samt ristet håndlavet pølse med dijonsennep.
Glem ikke at vælge en ting eller to til den søde tand som croissant med mørk chokoladeganache eller rabarber tykmælk med hjemmelavet granola. Hva’be’har! I glasset kan du – selvfølgelig – få cava, mimosa eller cava og mondino.
Restaurant Unico – Lokale råvarer og smukke omgivelser
Hos Restaurant Unico ved Aarhus Golf Club får du mad, som er inspireret af sæsonen og lavet af lokale råvarer – og her kan du nyde både din brunch og udsigten over det naturskønne område. Win!
Morgenmadsplatten – vild spegepølse og rullepølse fra egen slagter, årstidens ost fra Arla Unika, sæsonaktuel kompot samt surdejsbrød og pisket smør – er din base, og dertil kan du tilkøbe, hvad end du måtte crave.
Prøv for eksempel ”en slags rejesalat” med Arla Unikas Gammel Knas som smøreost, håndpillede rejer og dild, snup en ”stadion platte” med hjemmelavet pølse, brød, grov ketchup og sennep, eller tilfredsstil dessertmaven med en ”syndig snegl” med kanel og remonce fra Byens Bager i Odder. Halleluja! Vi anbefaler, at du tilkøber drikkevarer ad libitum med kaffe, te, Karensminde-juice og cava. Velbekomme.
Restaurant Ombord – Fristelser på Frederiksbjerg
Skal din brunch nydes på dejlige Frederiksbjerg, så læg vejen forbi Jægergårdsgade 71. Her byder Restaurant Ombord på to mundvandsfremkaldende menuer, hvor maden løbende serveres på dit bord.
Den første menu består af yoghurt rørt med bærkompot og mysli, røræg og bacon, toast med skinke og ost samt brunchpandekage med frugtsalat og sirup, mens menu nummer to er chiagrød med frugtkompot og tørrede kokos, Egg Benedict, toast med avocado og paprika samt blødende chokoladekage med solbærhjerte, serveret med creme fraiche.
Så er der bare tilbage at vælge… Uanset valg af menu får du desuden serveret lyst og mørkt brød, to slags pålæg, hjemmelavet marmelade, ost, smør, mayonnaise og frisk frugt. Sådan. Husk at tilkøbe ad libitum mousserende vin – og kaffe, te, saft eller friskpresset juice, hvis det måtte friste.