El Bulli-kok kommer til Aarhus

TAPAS Torsdag den 19. februar omdannes Sallings bistro til en tapasbar, når den tidligere El Bulli-kok Andreu Genestra sammen med sit kokketeam indtager køkkenet.

Af Mikkel T. Krogh

Det er noget af en kapacitet, stormagasinet Salling på Strøget har trukket til Aarhus. Den spanske kok Andreu Genestra fra Mallorca har i lighed med René Redzepi fra Noma arbejdet hos kokkeguruen Ferran Adriá på den verdensberømte Michelin-restaurant El Bulli i Catalonien og er i dag på chef på sin egen restaurant på Hotel Predi Son Jaumell i byen Capdepera på Mallorca.

Den 19. februar kl. 12-15 omdanner han ifølge en pressemeddelelse Salling til intet mindre end et himmerige for tapaselskere, hvor Genestra og hans team serverer et væld af de små lækkerier for bistroens gæster, og menukortet i bistroen skiftes ud med varme retter fra det spanske/mallorcinske køkken.

Genestra har ud over at arbejde som køkkenchef på gourmetrestauranter rejst verden rundt og lavet mad i både Brasilien, London, Stockholm og Kuwait, hvor han kokkererede for den kongelige familie. Andreu Genestra har gennem sin karriere modtaget en Michelinstjerne, en sol fra den spanske gourmetpris Repsol, og derudover er han kåret til Årets Kok i Balearene, Spanien.

Det er ikke muligt at reservere bord i bistroen til den spanske event, men gæster tages ind løbende. Og du bliver i øvrigt ikke revet økonomisk på trods af den spanske koks skræmmende CV – den mindste tapasmenu koster 120 kroner, mens den største koster 215 kroner.

Læs artikel: Ny styrmand på St. Pauls Apothek
Læs artikel: Ny restaurant satser på delemad
Læs artikel: Takeawaysucces åbner i Aarhus

Foto: Salling

Disclaimer: Denne artikel bygger på dialog med Salling samt deres pressemeddelelse om eventen.