Drømmer du om at gøre din madlavning til en forretning?

Er du en haj i køkkenet, og vil du gerne dele det med omverdenen, og tjene lidt på siden? Måske drømmer du endda om at åbne egen restaurant, men kan ikke forestille dig, hvordan du skal få det i gang. At starte en madlavningsforretning op er en stor indsats, men ikke en umulig en, blot du ligger en strategi med disse tre simple principper i tankerne. 

Undersøg de mulige omkostninger, og vægt dem op mod din økonomi

Det er selvfølgelig ikke billigt at starte en restaurant eller madbod. Men er du fast besluttet, kan du enten ligge en god portion penge til side, eller prøve at få et lån via din bank eller ansøg hos Sambla.dk, og prøve at skaffe midlerne der kan få dig i gang. Det er dyrt, både hvis man skal have en god lokation til sit nye madeventyr, eller udstyret til at lave maden, da det kan kræve udstyr i helt anden skala end bare i hjemmet.

Alt efter, hvad man vil arbejde med, kan det derfor betale sig først at vurdere de omkostninger, det vil kræve, og derpå vægte dem op med din økonomiske situation. Jo mere ordenlighed du fastholder her, jo bedre indblik vil du have i, om dine forretningsplaner er realistiske eller skal moderes.

Er det begrænset med tid, kan du overveje at gå ind i catering

De største omkostninger kommer, når man selv står for at opsætte hele etablissementet. Men skal du have have ventilation for din kærlighed til madlavning, og samtidig tjene lidt, kan du også overveje at gå ind i catering. Det kan gøres lettere og billigere, eksempelvis ved at styre det gennem en hjemmeside, og så skal du kun bruge ganske lidt nyt udstyr og en køretøj til udbringning, så er du i gang. Er du god til at lave mad, tematisk målrettet eller bredt, vil mange værdsætte at kunne bestille dine ydelser hjem.

Vær altid skarp på regler og reguleringer, inden du går i gang

Uanset den madlavning, du ønsker at arbejde med, skal du huske, at der kommer regler og reguleringer, du er underlagt når du går i gang, og mange af dem. De er hovedsagligt opsat til at sikre sundhedsmæssige forhold af din mad og madlavning, men også nye skatteforhold og afgifter ved at drive forretning. Disse skal medregnes, så du kommer rigtig fra start, og kan fokusere på det du har i fokus, nemlig madlavningen.