Foto: Lækkermåsen

Cyklende streetfood fra Lækkermåsen

STREETFOOD En kendt restaurant og tre studerende står bag det nye koncept Lækkermåsen, som består af fem cykler, der sælger svalende koldskål og pulled pork-burgere i Aarhus.

Streetfood er ikke så udbredt i Aarhus som i København eller andre storbyer, men det vil indehaver Rolf Nordentoft fra Restaurant Dauphine nu lave om på sammen med tre studerende fra Erhvervsakademi Aarhus.

De fire har udviklet et cyklende streetfoodkoncept, som under navnet Lækkermåsen sælger pulled pork-burgere, koldskål, smoothies og milkshakes fra fem Long John-cykler, som kører rundt i midtbyen om natten i weekenden, til arrangementer og festivaler.

”Det er synd, at Aarhus ikke endnu har fået streetfood, som man ser det i byer som København, New York og Paris, hvor det vrimler med streetfood. Det mangler simpelthen i bylivet. Vi har startet Lækkermåsen for at være med til at skabe liv og inferno i byen, og heldigvis har kunderne taget godt mod vores konceptet,” siger Rolf Nordentoft

Lækre sager fra Lækkermåsen
De fem streetfood-cykler har allerede vakt opsigt til blandt andet kapsejlads i universitetsparken og festivalen Mejlgade for Mangfoldighed, hvor der blev langet masser af burgere og koldskål over styret. Formentlig godt hjulpet på vej af det iøjnefaldende navn, der bevidst er gjort uhøjtideligt fra de fire bagmænds side.

”Lækkermåsen er ikke hørt før og er et navn, der skaber opmærksomhed, og som man ikke lige glemmer. Derudover serverer vi lækker mad, der er nede på jorden og uden fine fornemmelser. Vi er bare nogle unge drenge, der har det sjovt og hygger os, og det må navnet gerne afspejle,” siger Rolf Nordentoft.

Gode råvarer fra Dauphine
Sortimentet på cyklerne varierer alt efter, om det er om natten eller til arrangementer i dagtimerne. Lækkermåsen sælger selvsagt ikke gourmetmad på topniveau som Restaurant Dauphine, men til gengæld nyder kunderne godt af de gode råvarer til produkterne, som kommer fra restaurantens leverandører.

”Egentlig er der ingen kobling mellem Lækkermåsen og Dauphine. Lækkermåsen er et sjovt projekt, og der er ingen fine fornemmelser bag. Til gengæld bruger vi de samme leverandører, hvilket sikrer kunderne et gennemført måltid mad lavet på gode råvarer,” siger Rolf Nordentoft.

Mere streetfood på vej
Rolf Nordentoft og de tre studerende Andreas Dalbøge, Peter Kingo og Mark Eskelund, der alle læser innovation og marketing, er lige nu ved at teste nye koncepter og opskrifter, som aarhusianerne formentlig får glæde af senere på året.

Den cyklende lækkermås tager både imod kontanter, dankort og MobilePay og at finde til arrangementer og festivaller sommeren over. Derudover kan man også hyre drengene og deres cykler, hvis man træt af den klassiske pølsevogn til konfirmationer og bryllupper. Se hvor du kan møde Lækkermåsen på deres Facebook-side.