Bar Plata er byens nye ginbar

Bar Plata er byens nye ginbar

af -
Foto: Bar Plata

BAR Ginlovers beware! Byen har netop fået sin egen ginbar med 70 slags gin og lækre snacks på kortet.

Gin er det nye sort, og i lørdags fik Aarhus sin første ginbar i form af Bar Plata, der er åbnet ved siden af tapasrestauranten CANblau på Klostertorv. Baren har samme ejere som restauranten, og forventningerne er store til satsningen.

”Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, og vi glæder os meget til at åbne dørene for vores gæster på lørdag. Gin er en vanvittigt aromatisk spiritus, som både kan nydes før og efter maden, og idéen er, at folk kan komme forbi til en drink i forbindelse med et restaurantbesøg eller om eftermiddagen, ligesom man ser det i Spanien,” siger køkkenchef Jimmy Holm fra CANblau.

Bar Plata får egen indgang fra gaden og får 70 slags gin fra 16 lande på menukortet. Gæsterne kan også vælge mellem 50 slags rom og en række champagner, ligesom det er muligt at købe kaviar eller snacks fra CANblau on the side.

Lægger vægt på kvalitet
Inspirationen til Bar Plata kommer fra det kombinerede bar- og restaurantkompleks El Nacional i Barcelona, og ejerne lægger vægt på at skabe et eksklusivt sted, hvor musikken er rolig, og personalet er veluddannet.

”Vi går efter et publikum, der sætter pris på kvalitet og service. Man bestiller sin drink ved bordet, og vi sælger kun kvalitetsspiritus. Vi undgår i størst mulige omfang gin og rom, der optræder på supermarkedernes hylder, og vi vil ikke være en bar, som man vælter ind på under en værtshustur. Af samme grund lukker vi til midnat,” siger Jimmy Holm.

Åbningstiderne bliver torsdag til fredag kl. 15-00, og baren får plads til 55 siddende gæster. Priserne starter ved 85 kroner for en gin på 3 cl. og 120 kroner for 6 cl. inklusiv mixer og topper ved gin af typen Ferdinand Saar Goldcap, der står i 350 kroner for 3 cl. Der vil være 8-10 typer snacks, der skifter løbende, så der hele tiden er noget nyt at vælge imellem.

SPECS
Bar Plata
Frue Kirkeplads 4
8000 Aarhus C

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.