Foto: Restaurant Substans

Aarhusianske restauranter i kamp mod kræft

RESTAURANT Til juni går 10 aarhusianske restauranter ind i kampen mod kræft med restaurantfestivalen Spis & Støt.

Er du til lækker gourmetmad til en overkommelig pris, og har du samtidig lyst til at støtte kampen mod kræft? Så skal du købe billet til restaurantfestivalen Spis & Støt den 6-12. juni 2016, hvor ti aarhusianske restauranter byder på en tre-retters menu for 250 kroner, hvoraf de 40 kroner går til Kræftens Bekæmpelse.

Restauranterne dækker blandt andet over anmelderroste steder som Domestic, Castenskiold, Restaurant ET, Köd Aarhus og Michelin-restauranten Substans, der som den eneste tager 500 kroner for tre retter og donerer 80 kroner til Kræftens Bekæmpelse. For køkkenchefen på Substans René Mammen har festivalen en helt særlig betydning.

”I dag har de fleste haft kræft inde på livet på den ene eller anden måde. I vores tilfælde har både jeg og min kone familiemedlemmer, der er ramt af sygdommen. Vi kan relatere til, hvor ubehageligt det er at være pårørende, og derfor havde vi også en stor trang til at være med i projektet og hjælpe til,” siger René Mammen i en pressemeddelelse.

Restaurantfestival med vokseværk
Hos Kræftens Bekæmpelse glæder chef for events Lise Atzen Bjerregaard sig over, at så mange restauranter har lyst til at støtte op om projektet.

”Det er fantastisk med den store opbakning fra restauranterne. De brænder for at gøre en forskel, og mange har personlige oplevelser med familie, venner eller kollegaer, der er ramt af kræft. Gæsterne fra sidste år har også efterspurgt en gentagelse af Spis & Støt, så vi håber, at så mange danskere som muligt vil spise for den gode sag,” siger Lise Atzen Bjerregaard.

Festivalen er arrangeret i samarbejde mellem bookingportalen Dinnerbooking og Kræftens Bekæmpelse. Billetter kan købes fra den 3. maj kl. 10 her.