Aarhus scorer gastronomisk hæder

TILLYKKE Aarhus og Region Midt har netop scoret en gastronomisk skalp i form af en udnævnelse som såkaldt Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Juryen var begejstret.

Aarhus er som bekendt udpeget som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og nu er Aarhus sammen med Region Midtjylland også blevet udpeget som såkaldt Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Anerkendelsen kommer i halen af en fælles ansøgning fra Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhus 2017, Aarhus Universitet, Aarhus Tech og organisationen FOOD Danmark.

”Juryen var begejstret for vores forslag, der bygger på Aarhus 2017-temaet om at gentænke. Og det gør vi ved at styrke samarbejdet mellem kokke og fødevareproducenter, sikre bæredygtighed, styrke uddannelse om mad og sikre borgerinddragelse,” siger afdelingschef Erik Sejersen fra Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Kultur og gastronomi hånd i hånd
Den ærefulde titel tildeles af Det Internationale Institut for Gastronomi, Kultur, Kunst og Turisme, og i 2017 deler Midtjylland æren med Riga-regionen i Letland og det østlige Lombardiet i Italien.

”Der er stor grund til at sige tillykke til Aarhus og regionen med denne anerkendelse. Kultur og gastronomi går allerede hånd i hånd, og i programmet for Europæisk Kulturhovedstad er gastronomi allerede er et stort tema. Vi glæder os til at samarbejde med de øvrige regioner på tværs af Europa,” siger direktør Rebecca Matthews fra Aarhus 2017-sekretariatet.

Den officielle udnævnelse som Europæisk Region for Gastronomi 2017 foregår 29. september 2015 ved et arrangement i EU-pavillonen på verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano i Italien.