L’estragon scorer økopris

L’estragon scorer økopris

af -
Foto: Restaurant L'estragon

RESTAURANT Den hyggelige Restaurant L’estragon på Klostergade har alle dage været et fint sted, hvor kærligheden til det franske køkken er lige så stor, som lokalet er lille. Nu kan spisestedet som det eneste i Aarhus prale af et økologisk spisemærke i guld som bevis på, at der serveres 90-100 procent økologisk mad.

”Jo mere, vi har arbejdet med økologi, jo mere sikre er vi blevet på, at det er den rigtige vej at gå – den eneste vej at gå. Jeg synes, at kvaliteten af de økologiske råvarer er bedre. Der er for eksempel flere smagsnuancer i grøntsagerne, som har vokset i et naturligt tempo uden brug af kunstgødning og sprøjtegift. Samtidig er det vigtigt for mig, at de dyr, vi får vores kød fra, har haft et godt liv,” siger indehaver Sisse Budtz i en pressemeddelelse.

Hun introducerede L’estragon for økologi, da hun for 14 år siden begyndte at arbejde på restauranten, der har ligget på den samme adresse i Latinerkvarteret i tre årtier. Siden da er mængden af økovarer på den franske restaurant vokset markant.

”Hvis der er en vare, vi ikke kan få i en økologisk variant, så lader vi simpelthen være med at købe den. Og så er vi blevet bedre til at udnytte råvarerne. I starten syntes vi for eksempel, det var svært at udnytte hele dyret, når vi fik en halv kalv hjem. Det er vi blevet rigtigt dygtige til nu,” siger Sisse Budtz.

Og hvad bruger de så de økologiske råvarer til i Klostergade? Ja, den seneste månedsmenu lyder på rimmet torsk med rosenkål og hasselnødder, græskarsuppe med dampet rødspætte, kyllingelever med skind, beder og peberrod, lam med jordskokker og syltede løg samt en dessert bestående af pærer og havtorn. Måske ikke umiddelbart originalt, men utvivlsomt lavet med hjertet og serveret med charme.

Udover guldmærket til L’estragon har Restaurant Pondus på Åboulevarden og Langhoff & Juul i Guldsmedegade fået det økologiske sølvmærke, der indebærer brug af 60-90 procent økologiske råvarer. De økologiske spisemærker uddeles og administreres af Fødevarestyrelsen under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Se listen med alle landets økologiske restauranter her.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.