RESTAURANT Redaktøren af Den Danske Spiseguide savner tre ting på den aarhusianske madscene.
Den navnkundige redaktør Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide savner gode frokostrestauranter, en autentisk italiensk restaurant og en autentisk spansk restaurant i Aarhus.
Det fremgår af et interview i JP Aarhus, hvor den erfarne madanmelder bedømmer den aarhusianske gourmetscene.
“Og det sydamerikanske køkken, som buldrer frem på verdensplan, og som også er kommet til København, har jeg ikke set, er kommet til Aarhus endnu,” siger Bent Christensen til avisen.
Roser niveauet i Aarhus
Trods manglerne har Bent Christensen stor ros til restauranterne i Aarhus, som han mener har et højere niveau end i mange år. Han mener ikke, at toppen er nået endnu og ser potentiale for Michelinstjerner hos den nyåbnede restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg, Malling Kro, Norsminde Kro og brødrene Kochs nye gourmetrestaurant på havnen.
Idag har Wassim Hallals restaurant Frederikshøj på Oddervej, Gastromé på Rosensgade og Substans på Frederiksgade hver én stjerne i den franske guide. Stjernerne uddeles næste gang i starten af 2017. Trods potentialet skal restauranterne dog ikke hvile på laurbærrene.
“Aarhus er stadig i førertrøjen i provinsen, men jeg kunne godt ønske mig, at Aarhus ville stramme sig endnu mere an,” siger Bent Christensen til avisen.
Den Danske Spiseguide er udkommet årligt siden 1978. Bent Christensen har efter eget udsagn mere end 7.500 restaurantbesøg bag sig og han tager stadig ud og besøger 140-150 restauranter om året.