Foto: NorthSide.

NorthSide: Store nyheder på madfronten i år

NORTHSIDE Aarhus-festivalen får flere madboder og mere økologi end nogensinde før i år.

NorthSide har altid været kendt for at satse lige så meget på lækker mad som velklingende musik, men i år slår festivalen alle rekorder på den gastronomiske front. Flere restauranter, madboder og funky lækkerier end nogensinde står på madprogrammet den 17-19. juni i Ådalen, og mange af dem er nye.

”Skal jeg give et par eksempler, så er både Restaurant Komfur og Restaurant LêLê med for første gang og har henholdsvis grillet nakkefilet og kyllingelår og vietnamesiske specialiteter på menuen. Der kommer også en ny italiensk restaurant med bordservering ved navn Satriale’s Pasta & Pork Store,” siger talsmand John Fogde fra NorthSide.

Gamle klassikere stadig med
Festivalen meldte i sidste uge ud, at man også opruster på burgerfronten med blandt andet med de islandske kultburgere fra Tommi’s Burger Joint. Men talsmanden understreger, at de gamle klassikere stadig holder ved.

”Tommy’s Burger Joint og The Diner er med for første gang, og derudover vil gæster med VIP-billet kunne opleve mad fra Restaurant Ferdinand i vores VIP-område. Men gamle favoritter som NorthSide Burgeren, gourmethotdoggen, flæskestegssandwichen og vores østersbar vil stadig også være der,” siger John Fogde.

Økologi i centrum
I vanlig stil satser den aarhusianske festival stort på økologi inden for både mad og drikkevarer, og i år forventes andelen af økologi at være endnu højere end vanligt.

”Alle madvarer vil være mellem 90-100 procent økologiske, og alle barer vil som minimum være 75 procent økologiske. Vi nåede næsten 90 procent på maden sidste år, og gennem et nyt samarbejde med Søbogaard og et fortsat samarbejde med Tuborg og Ørbæk kan vi i år sætte ekstra fokus på drikkevarerne,” siger John Fogde.

NorthSide bliver desuden for første gang en kontantløs festival i år, hvilket arrangørerne forventer vil minimere køerne ved madboderne, der som bekendt til tider har været lange de tidligere år.

Ser årets madplakat her.