Den velkendte kok og iværksætter Martin Ib kan i år fejre sit 20-års jubilæum på den aarhusianske madscene. Gennem to årtier har han formået at skabe en virksomhed, der i dag står som et gastronomisk fyrtårn i Østjylland.
MIB, der startede som en enkelt restaurant, består nu af en bred vifte af madoplevelser og har været med til at forme Aarhus’ kulinariske landskab. Læs med her og bliv klogere på MIB’s rejse og Martin Ibs tanker om fremtiden.
Læs også: Julefrokost i Aarhus: De bedste steder for både mad ud af huset og restaurantbesøg
Fra Lolland til gastronomisk iværksætter i Aarhus
Som 16-årig flyttede Martin Ib fra Lolland til Aarhus for at forfølge sin passion for gastronomi. Han begyndte som tjenerelev, blev senere uddannet kok og arbejdede som køkkenchef. I 2004 kastede han sig ud i rollen som selvstændig restauratør.
Med fokus på struktur, arbejdsomhed og ærlighed byggede han MIB op fra bunden. Siden da har Martin Ib skabt et sandt madimperium, der omfatter hele 17 forskellige virksomheder. I dag beskæftiger MIB sig altså med over 150 medarbejdere og serverer årligt for mere end 1 million mennesker.
MIB: Alt fra restauranter til frokostordning
En af de første virksomheder Martin Ib startede var Spiseriet8000, som i dag er en stor del af MIB. Siden hen er kantinedrift i hele Danmark ligeledes blevet en stor del.
Frokostordningen tilbyder virksomheder i Aarhus og omegn en fleksibel og varieret frokostoplevelse. Hver formiddag leverer MIB’s køkken friske, velsmagende retter til frokostbuffeten, skabt med omhu og kærlighed til sæsonens råvarer og tidens madtendenser.
Hos Spiseriet8000 kan man vælge mellem forskellige frokostmenuer såsom Den store frokost, der tilbyder en buffet med både varme og kolde retter, oste, kage og friskbagt brød fra MIBbagværk. Derudover er der mulighed for en varm frokost, kold frokost eller endda individuelle portionsfrokoster, der passer til både medarbejdernes ønsker og behov.
Alle menuer kan tilpasses vegetarer, veganere og allergikere, og starter fra kun 38 DKK pr. person. Du kan læse mere om MIB’s frokostordning og se de mange muligheder her.
Vækst og fremtidsplaner
For Martin Ib er vækst og udvikling nøgleord i MIB’s historie. Med base i Aarhus bliver forretningen løbende udviklet, senest med kantiner på Sjælland. Derudover arrangerer MIB allerede et væld af events, fester og private dining-oplevelser for både private og erhverv, hvilket har gjort dem til en af de foretrukne samarbejdspartnere, når det kommer til skræddersyede madoplevelser.
Succesen skyldes ifølge Martin Ib i høj grad hans dedikerede personale: ”Det kræver støtte og et godt teamwork at drifte og vækste en organisation i MIB’s størrelsesorden. På mit initiativ bakker de altid op om mine til tider vilde og anderledes idéer – og sammen får vi det til at ske,” fortæller han.
Hvad fremtiden byder på, er endnu uvist, men én ting er sikkert: MIB’s rejse er langt fra slut.
Du kan læse mere om MIB og blive klogere på det gastronomiske univers på deres hjemmeside her!