I aften afholder Klassisk 65 i Jægergårdsgade elevaften. Eleverne, som kommer både fra Klassisk 65, Klassisk Fisk og Strandvejens Bistrot, serverer fire retter for kun 325 kroner.
Det er både en prøvelse, men også en tillidserklæring, når de udlærte kokke overdrager menuplanlægningen og køkkenet til eleverne for en aften. Det sker dog med jævne mellemrum på Klassisk 65, og i aften sker det igen.
Omkring en måned før aftenen løber af stablen, afslører kokkene de hovedelementer, som eleverne skal tage udgangspunkt i, når de på egen hånd skal sammensætte menuen. Til arrangementet i aften har eleverne fået: lyssej, østershatte, oksetykkam og rabarber.
Menuen er klar
Eleverne bestemmer selv, hvad retten derudover skal bestå af og hvilken tilberedning og præsentation, de vil bruge. Det er blevet til følgende menu: En forret med letrøget, bagt lyssej, parmesanchips og crudite af radise. Hertil pesto af soltørrede tomater og en salat vendt i dildvinaigrette.
Til mellemret er der en svampesuppe med ristede østershatte, rugbrødscrutons og en persilleolie. Hovedretten bliver langtidsstegt oksetykkam med okseglace, ramsløgcroquetter, gulerødder braiserede i appelsin, gulerodspure og sprøde jordskokkechips.
Aftenen afsluttes med en raffineret dessert i form af medaljer med rabarberis, citronverbena- og ingefærsukker toppet med rabarberchips. På Klassisk 65s Facebookside står der: “Vi glæder os til at se deres kreativitet udfolde sig, og vi håber, at I vil være med.”
Hvis du er fristet af elevernes menu, kan du endnu nå at bestille bord gennem restaurantens hjemmeside eller over telefonen.