Foto: Frederiksgade 42

Spisestedet Frederiksgade 42 satser på delemad

RESTAURANT Den tidligere medejer af cocktailrestauranten St. Pauls Apothek får nu fod under eget bord med nyt spisested i Frederiksgade. Fokus er på delemad og grøntsager.

De nye spisesteder popper op på stribe i Aarhus. Lige som vi havde fået styr på newcomers som Gastromé, Møf, Köd og Hærværk, får byen nu endnu en restaurant i form af spisestedet Frederiksgade 42.

Bag det nye spisested står Christian Bøjlund, der er tidligere medejer af St. Pauls Apothek på Jægergårdsgade. Den nye restaurant satser ifølge pressematerialet på delemad, som serveres i mange små skåle, der deles ved bordet.

”Vi vil gerne have, at vores gæster bliver aktive deltagere i måltidet og med den gruppe, de er sammen med. Det mener vi er godt for samværet og oplevelsen, ” siger Christian Bøjlund i en pressemeddelelse.

Enkel madstil
På det nye sted kan du blandt andet sætte tænderne i kålsalat med stegt citron, persille, mandler og wasabicreme, stegte blomkål i sesamolie med rød syre, rødbedetatar med peanuts og stegte kapers samt kødretter som landgris glaseret i soya og honning og braiserede oksehaler med thaibasilikum.

”Madstilen er enkel og smagsfyldt. Vi anvender råvarer, som i videst muligt omfang dyrkes lokalt og regionalt. Derudover lader vi os inspirere af smage og detaljer fra det asiatiske køkken,” siger Christian Bøjlund.

Grøntsagsbetonet køkken
I modsætning til eksempelvis den nye Restaurant Köd i Skolegade, der som bekendt satser på kød, sætter Christian og co. grøntsagerne i fokus.

”Vores udgangspunkt er 80 procent grønsager og 20 procent kød. Herudover imødekommer vi kødelskerenes proteinbehov ved at give muligheden for et tilvalg af kroghængt, dansk jerseykvæg med en god sauce,” siger Christian Bøjlund.

Derudover samarbejder Frederiksgade 42 med flere lokale vinhandlere om at tilbyde gæsterne såkaldte allemandsvine, ligesom der skulle være mulighed for at gå på jagt i restaurantens specialbyggede vinskab.

SPECS
Frederiksgade 42
Frederiksgade 42
8000 Aarhus C