FESTIVAL I weekenden er Food Festival på Tangkrogen, og her er 6 oplevelser, som du skal prøve.
I weekenden den 2/9–4/9 løber den storstilede Food Festival af stablen som vanligt i forbindelse med festugen. Udover et væld af gratis smagsprøver kan du også opleve en stribe events, workshops og foredrag, og der er faktisk så mange, at det næsten er umuligt at vælge. Vi har scannet programmet og giver dig her vores bud på 6 spændende oplevelser, som du skal prøve på dette års festival. God fornøjelse!
Lav mad med en Masterchef
Er du ægte foodie med lyst til at tage din madlavning til et højere niveau sammen med nogle af Danmarks største madtalenter? Så er workshoppen ”Lav mad med en Masterchef” lige noget for dig. Her kommer du i køkkenet med én af deltagerne fra dette års sæson af det populære program, hvor I på ægte Masterchef-maner skal kreere en ret af en række ukendte ingredienser. Undervejs får du gode tips og tricks, så mon ikke du går derfra med en god portion viden og inspiration til at imponere kæresten eller vennerne med, næste gang du inviterer på middag? Arrangementet finder sted fredag den 2. september kl. 13.30-14.45 og kl. 15.15-16.30. Begge afholdes i workshoptelt 2 og koster 295 kroner. Skynd dig at købe en billet, da der er et begrænset antal pladser.
Bliv en vaskeægte ølkender
Hvordan brygger man egentligt øl? Og hvordan er det nu lige med mængden af gær og humle? Er det nogle af de spørgsmål, du ofte har stillet dig selv, har du måske en kommende ølbrygger gemt i dig. Og så er det jo oplagt at tage med på kursus med Peter Fly, som både deler ud af sine erfaringer fra håndbrygningens kunst og introducerer dig til, hvordan du kan smage forskel og bedømme øl. Med hans 10 års erfaring som ølbrygger og senest dommer for dette års DM i håndbryg er der tale om en mand med stor respekt og viden om de gyldne dråber. Arrangementet koster 100 kroner og finder sted lørdag klokken 14.00-14.45 i foredragsteltet. Vi kan næsten ikke vente. Skål!
Smag spiritus fra kultbryggeri
Er du også én af dem, som er blevet taget med storm af kultbryggeriet Mikkellers forunderlige verden? Så har du en sand fornøjelse i vente til dette års Food Festival. Her kan du opleve konceptet Mikkeller Spirits, der fusionerer øl og spiritus. Efter sigende frembringer Mikkeler Spirits unikke og forførende smagsoplevelser, som du med garanti aldrig har prøvet. Du får selvfølgelig mulighed for at smage på herlighederne til arrangementet, der afholdes i foredragsteltet lørdag klokken 17.00-17.45 og koster 165 kroner. Som prikken over i’et får alle deltagere et ægte Mikkeller-glas med i købet.
Få tips til tacos af Timm
Er Taco-tirsdag et fast element på din madplan? Eller vil du bare gerne prøve at lave tacos med andre ingredienser end den sædvanlige krydderimix fra supermarkedet? Så har vi godt nyt til dig. Madiværksætteren Timm Vladimir, der efterhånden har flere kogebøger på samvitigheden, serverer lørdag på Food Festival hotte tips og tricks til, hvordan du kan lave fantastiske tacos derhjemme. Det sker på Kokkescenen lørdag klokken 18.00–18.45, og arrangementet er ganske gratis. Det eneste du skal gøre er at huske notesblokken, så er turen til Mexico igang. ¡Buen provecho!
Fermentér dine egne grøntsager
Fermenterede grønsager er hottere end hot, og til dette års Food Festival får du chancen for at lære kunsten bag det klassiske håndværk. Det sker når kok og kogebogsforfatter Girda Hirslund inviterer til workshop i fermentering i workshoptelstet. Her bliver du guidet igennem hele processen for fermentering, hvor du selv får lov til hakke, snitte og salte dine grønsager. Du får selvfølgelig også dine grønsager med hjem til den efterfølgende fermentering, og så er det kun tålmodigheden, der skal arbejde herefter. Er det svært at vente, så frygt ikke, for Ginda har taget smagsprøver med hjemmefra af sine egne fermenterede grønsager. Arrangementet afholdes søndag i workshopstelt 1 kl 11.15–12.45 og koster 150 kroner.
Oplev året største hotdog-dyst
Food Festival uden DM i Hotdog er som en omelet uden æg. Så selvfølgelig er fastfood-dysten også på programmet igen i år. Traditionen tro bliver den afholdt søndag på kokkescenen med start klokken 11.30 og fortsætter til festivalens afslutning kl 17.00. Her vil både pølsemænd og kokke dyster i den ædle kunst, og hvor de vil give hvert deres bud på en nyfortolkning af den klassiske og den moderne hotdog. Deltagerfeltet er igen i år prangende med flere topkokke i feltet, herunder Søren Jakobsen fra Gastromé, Rune Sørensen fra Hærværk og Lasse Strarup fra Brødrene Koch. Hele overskuddet går til Børnefonden, og hotdogs kan betales med kuponer, som du køber på festivalen. Se programmet for arrangementet her.