5 skarpe restauranter på Frederiksbjerg

GUIDE: Bydelen Frederiksbjerg er et af byens gastronomiske kraftcentre, og her er fem skarpe restauranter, du skal besøge.

Det hyggelige og hippe Frederiksbjerg er med god grund kendt som et af byens absolutte bedste bydele. Her popper nye, kreative restauranter op hele tiden og du kan finde mad i verdensklasse i hjertet af Aarhus. Med andre ord er det oplagt at spise sig gennem bydelen, hvis du er blot det mindste gastronomisk interesseret. Her er vores bud på fem restauranter med højt niveau, hvis du tager en Tour de Frederiksbjerg. Velbekomme!

Bæredygtig hærværk på Frederiks Allé

Restaurant Hærværk, Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C 

Siden Restaurant Hærværk åbnede på Frederiks Allé i 2015, har den fået masser af ros i Børsen, Jyllands-Posten, Gastro og Politiken. Desuden har den fået den fine anerkendelse Bob Gourmand af Michelin-guiden flere gange, og senest Michelin Green Star i 2023 for deres indsats for bæredygtighed.

Maden laves med stor omtanke, og en aften på Hærværk er mere end bare mad. Det er en oplevelse, du sent vil glemme. Menuen kender du først, når du sidder på restauranten. Til gengæld er du garanteret lokale råvarer lavet med stor kærlighed og håndværk. Her er du i særdeles trygge hænder, både når det gælder mad og vin.

4 snacks og 5 serveringer ligger til 545 kroner, og for 495 kroner får du 4 glas vin og vand til. Prisen er i den højere ende i Aarhus, men for kvaliteten og oplevelsen er det utroligt, utroligt lavt.

Restaurant Hærværk

Feel good-stemning på bistroen

Klassisk 65 Bistrot & Vinbar, Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus C

På bistroen Klassisk 65 er hyggen og den gode mad i centrum. Med ejer Søren Andreasen ved roret får du god stemning, vellavet mad og personlig service på stedet, der i mange år har tiltrukket alle lige fra studerende på date til kendisser fra Aarhus Teater.

Menukortet består primært af klassiske franske retter og masser af lækre vine, som er placeret på reoler rundt om i restauranten. Snup for eksempel escargots i form af snegle med hvidløg og persille eller en carpaccio med trøffelmayo til forret, bistroens berømte flamberede peberbøf eller tatar med salat og fritter til hovedret og en creme bruleé eller crêpes suzette til dessert. Voila!

Som en fancy detalje flamberes både peberbøf og crepe suzette ved bordet, hvilket altid sætter liv i stemningen. Stedet er ikonisk – og med god grund.

Frederiksbjerg restaurant

Gourmet på Frederiksbjerg

Nordisk Spisehus, M.P. Bruuns Gade 31

De gode anmeldelser har stået i kø, siden restauranten åbnede, og stedet er et must, hvis du vil spise dig igennem bydelen. Trods ”nordisk” i navnet har restauranten de seneste år kørt et aftenkoncept, hvor retter fra Michelin-restauranter verden over fortolkes og fusioneres med nordiske smage af køkkencheferne, og serveringerne sidder lige i skabet. Du kan altså forvente at opleve helt unikke smage her. Dertil kommer, at indretningen er lige så behagelig, som servicen er professionel.

Alt afhængig af sult og økonomisk formåen kan du investere i en 5 eller 7 retters menu til henholdsvis 899 og 1099 kroner. Menuerne kan også laves vegetarisk og vegansk, hvis du melder det på forhånd. Du kommer rundt om helleflynder, morkel, hø, hyben, kombucha og meget mere. Til frokost kan du sammensætte din egen menu.

Frederiksbjerg Restaurant

Læs også: 8 vinbarer du skal prøve

Lindring på apoteket

St. Pauls Apothek, Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C 

I den ældgamle apotekerbygning på Jægergårdsgade huserer cocktailrestauranten St. Pauls Apothek, som byder på en lindrende blanding af knivskarp gastronomi og velkomponerede cocktails i de renoverende lokaler.  Passionen for spiritus er stor på stedet, og kendskabet til cocktails og historierne om de forskellige typer drinks kan gøre enhver til spiritusentusiast.

Stedet har en stor historie, og er også perfekt som selskabslokale eller til større grupper. Her kan man stole på, at man får en god aften. Vi anbefaler menuen Apothekeren med en velkomstcocktail og tre serveringer med tilhørende cocktails for 645 kroner. Alle cocktails serveres selvfølgelig også som alkoholfrie.

Frederiksbjerg restaurant

Klassisk og lækkert på Jægergårdsgade

Restaurant Kalas, Jægergårdsgade 77, 8000 Aarhus C

Der er mange hippe restauranter på Frederiksbjerg, men på Restaurant Kalas får du klassisk, dansk mad. Retter som du kender og elsker, men hvor kvaliteten og smagen er i top. Til frokost kan du vælge mellem en lang række forskellige slags smørrebrød, hvor der blandt andet er en klassisk variant med marineret sild til 99 kroner og en vegansk variant med saltbagt selleri til 95 kroner. De serverer også lækre tarteletter og en rørt tatar.

Deres aftenmenu består også af en a-la-carte kort med kendte lækkerier. Hvis du virkelig er sulten og tørstig, kan du vælge stegt flæsk og fadøl ad libitum i to timer til 399 kroner. De laver også menuer, hvor du for eksempel kan smage 6 anretninger til 299 kroner. Prisen er totalt fair, og maden er god. What’s not to like?

Frederiksbjerg Restaurant