Vælg et studiejob i restaurationsbranchen

Vælg et studiejob i restaurationsbranchen

af -

Vi har det godt i Danmark. Det er ikke i mange lande i verden, man ligefrem får penge for at studere. Til gengældt er det også dyrere at bo i Danmark, og det er de færreste studerende, der har disciplinen til kun at leve af det, man får i SU.

For at tjene en ekstra skilling, vælger rigtig mange at arbejde i restaurationsbranchen, mens de studerer. Det er der mange grunde til. Det der følger i artiklen undersøger dette fænomen og vurderer, hvordan det kan gøres bedst.

Kombinationen af det arbejdsmæssige og det sociale er i højsædet

Hvis man spørger unge, der for eksempel har besluttet sig for at få et studiejob i Aarhus i restaurationsbranchen, vil mange nævne det sociale, som en af de vigtigste grunde til, at de har valgt et job som tjener, bartender eller lignende.

Studietiden er selvfølgelig for at lære en masse, men det er bestemt også den periode i livet, hvor man har mest fritid og frihed til at more sig, gå i byen, skabe venskaber og være social. Det er disse stillinger helt perfekt til.

Typisk i sådan et job bruger du ligeså meget tid sammen med dine kollegaer efter din vagt, end du gør under, og du kan sagtens være heldig at få et eller flere venskaber for livet.

Lærer dig af stå på egne ben

Det er ikke ualmindeligt, at jobbet som tjener, er det første rigtige job i det hele taget. Ens første job er en vigtig del af processen omkring at blive voksen og klar til alt det, der følger med.

Det kan godt være at jobbet som tjener ikke umiddelbart har så meget at gøre med din kommunikationsuddannelse, men indirekte påvirker det helt klart dine faglige kompetencer.

En af de vigtigste egenskaber som tjener er at være god til at kommunikere med sine gæster. Man lærer simpelthen at tale og kommunikere med personer fra alle samfundslag og i rigtig mange forskellige situationer.

Hvis man er god i denne kommunikation, kan man komme ud af enhver situation på arbejdet, man af forskellige årsager har bragt sig selv i. Det er noget, du helt klart kan tage videre i dine fremtidige bestræbelser efter det gode liv. Det gælder både på arbejdsmarkedet, på dine studier og i privaten.

Der er en grund til at kommunikation er blevet en så populær uddannelse. Jo mindre verdenen bliver desto vigtigere bliver evnen til at kommunikere. Et første skridt denne retning kan sagtens være et job i restaurationsbrancen.

En karriere indenfor restaurationsbranchen

Hidtil i artiklen har vi mest skrevet om, hvordan et job i restaurationsbranchen kan hjælpe dig med at finde et job i en anden branche, men faktum er, at det sagtens også kan være, at du finder det så spændende, at du simpelthen ikke forlader branchen igen.

Det ville ikke være første gang, at en person startede som tjener, mens vedkommende var under uddannelse, og simpelthen blev hængende og arbejdede sig op, efter personen blev færdig med sine studier.

Der er mange fede ting ved restaurationsbranchen. Det er dynamisk miljø, hvor du simpelthen er din egen lykke smed. Det handler om hårdt arbejde, og du får afregning ved første kasse.

Hvis du giver den en skalle og for eksempel har visioner om at åbne dit eget, kan det sagtens lade sig gøre. Det er et miljø for iværksættere og entreprenører, der kan lide at stå på egne ben.

Hvis det lyder fristende, og måske en gang fremtidigt, kunne forestille dig at gå den vej og åbne dit eget, er et godt råd at kontakte en såkaldt Business Angel til at støtte dig både økonomisk og rådgivningsmæssigt.

Brand Partner
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Smag Aarhus Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Smag Aarhus har intet med produktionen af artiklen at gøre.