Ny restaurant laver en Simon Spies

Ny restaurant laver en Simon Spies

af -
Foto: Restaurant Köd

RESTAURANT Med såkaldte ”værtinder” i stedet for tjenere, adresse i festgaden Skolegade og åbningstider til kl. 5.00 i weekenden er den nyåbnede Restaurant Köd lige så meget en natklub som en restaurant. Og så har de virkeligt styr på deres markedsføring.

Det selverklærede steakhouse har rundet de 5.000 likes på Facebook, hvilket er mere næsten ti gange flere end Wassim Hallals anmelderroste Frederikshøj med i skrivende stund 606 likes. Og før åbningen den 15. august havde restauranten knap 600 forhåndsbookinger, hvilket ifølge bookingportalen Dinnerbooking er det største antal nogensinde uden for hovedstaden.

Vores bud på nøglen til succesen? Simon Spies’ forslidte motto om, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Den kødorienterede restaurant var således så heldig, eller dygtig, at byens vegetarmiljø kørte kampagne mod spisestedet op mod åbningen med følgende presseomtale og viral hetz mod restaurantens Facebook-side til følge.

”Jeg kan ikke bifalde, at I åbner en restaurant med fokus på døde dyr. Det er uetisk at dræbe sansende væsener, animalsk protein skader sundheden og er enormt ressourcekrævende” lød en af kommentarerne på Facebook-siden, som havde modtaget 40 anmeldelser med 1 stjerne før åbningen.

Vegetarkampagnen mod Restaurant Köd giver ingen mening al den stund, at eksempelvis MASH på Banegårdspladsen har præcist samme fokus på store bøffer som centrum i måltidet og grøntsager som sekundære. Selv navnkundige Restaurant Kohalen på Aarhus Havn har i mange år serveret en pariserbøf på 300 gram.

Men kampagnen har uden tvivl været med til at skabe så meget hype omkring restauranten, at kendskabet er tordnet i vejret i de rette kredse. Rådet herfra vil være at bruge lige så meget krudt på selve maden som markedsføringen. En brugeranmeldelse på Restaurant Köds Facebook-side melder således om en kaotisk åbningsaften med timelange ventetider, bøffer så seje som sålelæder og serveringer, der aldrig dukkede op.

Baseret på anmeldelserne vil vi indtil videre nok vælge MASH, næste gang vi skal ud og have en god ribeye eller New York Strip – værtinder eller ej.

SPECS
Restaurant Köd
Skolegade 21
8000 Aarhus C
www.koedaarhus.dk
www.Facebook.com/koedaarhus

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.