AWARDS En restaurant og to caféer i Aarhus har netop indkasseret en såkaldt Green Award, der uddeles til spisesteder med fokus på bæredygtighed og miljø.
Af Mikkel T. Krogh
Vil du spise ude med grøn samvittighed? Så skal du tage på Restaurant L’estragon i Latinerkvarteret, Cafe Glad på Frederiks Allé eller Suppestegogis ved åen. De tre steder har netop modtaget en Green Award 2015, som uddeles af websitet GreenMatch til spisesteder, der sætter fokus på bæredygtighed, undgår ressourcespild og sørger for, at de anvendte råvarer overholder klimavenlige standarder.
Om L’estragon lyder begrundelsen for prisen, at ”køkkenet bestræber sig på udelukkende at bruge danske og lokale råvarer, som er gennemført økologiske og produceret under bæredygtige forhold. Det betyder, at økologi er en gennemgående del af restauranten”.
Om Cafe Glad lyder det, at ”der anvendes friske økologiske råvarer, som passer til årstiden, og som er tilberedt samme dag […] Cafe Glad går op i at undgå madspild, så alt madaffald genanvendes til biogas, og der anvendes emballager af bæredygtigt materiale”.
Om Suppestegogis skriver folkene bag prisen, at ”90-100 procent af deres råvarer er økologiske. Det store fokus på økologi og nøje udvalgte råvarer har gjort dem til en oplagt kandidat på vores liste”.
Herfra skal der lyde tillykke med priserne til de tre steder, som alle i øvrigt også har fået et økologisk guldmærke af Fødevarestyrelsen, fordi de bruger 90-100 procent økologiske råvarer. De grønne priser kommer i halen på den nylige tildeling af et økologisk guldmærke til Kvindemuséets café og understreger de mange valgmuligheder i Aarhus for folk, der gerne vil spise grønt, når de går ud.
I alt 50 spisesteder i Danmark har fået en Green Award. Se hele listen med samtlige spisesteder her.
Læs artikel: Økoguld til aarhusiansk café
Læs artikel: Aarhus-restaurant scorer økopris
Læs guide: 5 fremragende økocaféer i Aarhus
Foto: Café Glad
Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer hentet på GreenWatchs website.