Tordenskjold Is åbner på Trøjborg

ISBUTIK I mange år har italienske Dolce Vita været den toneangivende isbutik på Trøjborg, men nu kommer der kamp til stregen fra Tordenskjold Is, der er åbnet med frisk is inspireret af Venedig.

Af Mikkel T. Krogh

Med en adresse på Tordenskjoldsgade vinder indehaver Afshain Khalej nok ingen priser for navnet på sin nye isbutik, der slet og ret bærer navnet Tordenskjold Is. Men måske vinder han aarhusianernes gunst for sin frisklavede is, der er inspireret af ægte gelato fra Venedig.

”Jeg har længe gerne ville åbne en café, og så besluttede jeg mig for at ville sælge frisklavet italiensk is om sommeren og så sælge salater og sandwicher, når det bliver efterår og vinter,« siger Afshain Khalej til webportalen AOA.

Der er plads til os begge
Den nybagte butiksejer, der også driver en genbrugsbutik over for Trøjborg Beboerhus, er fuldt ud bekendt med konkurrencen fra kvarterets ukronede is-tempel Dolce Vita, der siden 2002 har solgt håndlavet is fremstillet fra bunden hver morgen til aarhusianerne.

”Dolce Vita er selvfølgelig en konkurrent, men de sælger en anden slags is, og vi ligger et godt stykke længere nede af gaden, hvor vi er tæt på biografen. Der er også plads til både Cafe Ziggy og Cafe Rohdes, så jeg tror også, der er plads til flere isbutikker,” siger en fortrøstningsfuld Afshain Khalej.

Tordenskjold Is slog dørene op midt i juni over for apoteket på Tordenskjoldsgade og har åbent kl. 11-20 fra tirsdag-fredag og kl. 11-18 i weekenden.

Læs guide: 5 awesome iscaféer i Aarhus 
Læs guide: 5 læskende juicebarer i Aarhus
Læs guide: 5 sandwichbarer i særklasse

SPECS
Tordenskjold Is
Tordenskjoldsgade
8200 Aarhus N

Foto: Pixabay Images