Foto: Restaurant Koch

Topkok åbner asiatisk spisehus i Aarhus

RESTAURANT En af brødrene bag det aarhusianske restaurantimperie Kocherier bryder ud og starter asiatisk spisehus.

Af Mikkel T. Krogh

De tre sønderjyske kokkebrødre Jesper, Michael og Lasse Koch har de seneste år bygget et decideret restaurantempire i Aarhus med de anmelderroste Restaurant Koch, Frøken Koch og Det Glade Vanvid. Nu bryder Jesper Koch, der også er kendt som dommer i TV3’s tv-program MasterChef, ud og starter op for sig selv.

”Det er sket meget de seneste 12 år. Vi har eksperimenteret og prøvet ting af, og et sted undervejs fandt vi opskriften, der forener familie, forretning og fornøjelse. Men nu er det tid for mig at prøve noget nyt. Jeg har i et stykke tid barslet med nogle idéer, der ikke passer ind i Kocherier. Samtidig føler jeg, at timingen er den rette,” siger Jesper Koch i en pressemeddelelse.

Læs også: 5 nye restauranter du skal prøve

Spisehus med asiatisk streetfood
Restaurant Koch har tidligere budt på inspiration fra det asiatiske køkken, og efter afskeden med brødrene går den sønderjyske mesterkok all in på Asien med et nyt spisehus, der formentlig kommer til at ligge i Aarhus.

”Det første jeg kaster mig over bliver et nyt spisehus med raffineret, asiatisk streetfood. Det bliver et multikulturelt spisekort med asiatiske klassikere, men tilberedt af de bedste danske råvarer. Tænk dumplings af økologisk kylling fra Sødam, glaceret spiced bryst af dansk gris med honning fra Risskov og kimchi med kål fra Mols,” siger Jesper Koch.

Læs også: 6 skarpe restauranter i Latinerkvarteret

Ærgerlig, men forståeligt exit
Restauranterne Restaurant Koch, Frøken Koch og Det Glade Vanvid fortsætter som hidtil med Lasse og Michael Koch ved roret, og ifølge Lasse Koch er broderens exit ærgerligt, men også forståelig.

”Det er virkelig ærgerligt, at vi fremover ikke alle tre er samlet i køkkenet. Det vil det altid være, når én går egne veje, og især når man er familie. Men både Michael og jeg har samtidig fuld forståelse for, at Jesper gerne vil forfølge idéer, han har barslet med, men som ikke passer ind i Kocherier,” siger Lasse Koch.

Udover MasterChef har Jesper Koch også medvirket i tv-programmerne Madklubben på TV2 og Godt Selskab på TV3, og yderligere programmer er undervejs. Han har vundet en række kokkepriser og har desuden været med til at skrive seks kogebøger.

Læs også: 6 skarpe restauranter på Frederiksbjerg