Tommi’s Burger Joint på vej til Aarhus

BURGER Den islandske burgerkæde Tommi’s Burger Joint rykker nu til Aarhus, hvor forventningen er at åbne op til efteråret. Direktøren frygter ikke konkurrencen i den østjyske hovedstad.

Af Mikkel T. Krogh

”Der er slet ingen tvivl om, hvem der er kongen. Det er Tommi, og hans joint får hermed seks saftige burgerstjerner ud af seks,” skrev Børsens madanmelder Ole Trolsø for nylig om Tommi’s Burger Joint i Kødbyen i København. Nu kommer den islandske burgerkæde, der også har burgerrestauranter i Malmø, Berlin, London og Oslo, til Aarhus.

Burgerkæden forventer at åbne i det centrale Aarhus i efteråret 2015 og kigger lige nu på tre lokaler, hvor der kan langes islandske burgere over disken til burgerlystne aarhusianere.

”Aarhus er en fremragende by med masser af gode restauranter, kunst og kultur, aktiviteter for børn, fantastiske mennesker og flotte omgivelser. Når vi besøger vores venner i byen, bliver vi altid imponerede, og lige nu arbejder vi på højtryk for at starte op i Aarhus, så vi kan servicere aarhusianerne med burgere og god musik,” siger adm. direktør Valdimar Geir Halldórsson.

Konkurrence er attraktiv
Med åbningen af senest WeDoBurgers i Østergade har Aarhus i forvejen en række burgersteder, der strækker sig lige fra oldtime classics som Byens Burger og The Diner til en række restauranter med burgere på menuen. Men islændingene er ikke nervøse over konkurrencen i den østjyske hovedstad.

”Vi har smagt de fleste burgere i Aarhus, og vi kan rigtigt godt lide dem. Der er en god variation, og vi har fået god service alle steder. Faktisk finder vi det attraktivt at komme ind på et marked med stor konkurrence, fordi folk er vant til en høj standard, og alle prøver at at levere den bedst mulige service og kvalitet,” fortæller Valdimar Geir Halldórsson.

Restaurantchef i Aarhus bliver Linda Brandstrup, der tidligere har været arbejdet på Jacobs BBQ i Vestergade. Priserne i Aarhus bliver som kædens øvrige burgerjoints, hvor en burger står i 69 kroner, og pomfritter kan fås for 25 og 35 kroner. Derudover tilbyder stedet den såkaldte “Offer of the Century” med burger, fritter og sodavand for 89 kroner. Burgerkæden er startet af islændingen ’Tommi’ Tomas Tómasson.

Læs guide: 5 bragende gode burgere i Aarhus
Læs artikel: WeDoBurgers går ind til benet i Østergade
Læs guide: 5 takeawaysteder for gourmetlovers

Foto: Tommi’s Burger Joint