Foto: Thorsten Schmidt

Thorsten Schmidt hjem til Aarhus

RESTAURANT Efter et lille år på Ruths Hotel rykker kokkeikonet Thorsten Schmidt hjem til Aarhus, hvor han tidligere har tryllet med gastronomien på Malling & Schmidt og Kähler Villa Dining.

Rygterne ville ingen ende tage, efter Thorsten Schmidt i januar stoppede på Ruths Hotel med en afskedssalut fra direktøren om, at Gl. Skagen ikke er klar til kokkeikonets personlige, innovative og legende nordiske stil. Men heldigvis er Aarhus klar. Kokkeikonet skal fremover være del af et såkaldt innovativt research and development team på den kombinerede restaurant og natklub Castenskiold.

”Vi er meget glade for, at Thorsten har valgt at komme til Aarhus og være en del af Castenskiolds innovative research and development team. Hans opgave er hovedsageligt at finde smage og råvarer, som man ikke har set eller smagt før. Det bliver spændende at se, hvad Thorsten og vores køkkenchef Mia Christiansen kan kreere og udvikle,” skriver Castenskiold på restaurantens Facebook-side.

Efter sin afsked med Ruths Hotel har Thorsten Schmidt brugt tiden på foredrag, produktudvikling og konsulentopgaver, ligesom han har dedikeret et “ganske begrænset” antal fredage og lørdage til at være gæstekok i Musikkens Spisehus i Aalborg.

“Lige nu vil jeg bare nyde at kunne være lidt spontan og deltage i forskellige gastronomiske arrangementer, indtil jeg har fundet ud af, hvad det næste store bliver og selvfølgelig hvor,” sagde Thorsten Schmidt til TV2 Nord for godt en uge siden.

Det er ikke helt klart, om det næste store er Castenskiold. Men lige meget hvad, er vi virkeligt glade for at have byens berømmede kok tilbage i Aarhus.