Foto: Atelier 33

3 formidable tatar-steder i Aarhus

Elsker du også den franske klassiker tatar? Den kan laves på mange måder med enten skrabet eller skært oksekød. Og hvilke ingredienser skal der i den? Det er en evig diskussion, og der er rigtig mange versioner af tatar. Her er vores bud på tre steder med fremragende tatar.

Som mesteren laver den

Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

Ved åen finder du en af byens helt store klassikere. Restaurant ET er en af byens ældste og også bedste franske restauranter. Mændene bag restauranten er Morten Sandvej og Lars Eiskjær, som i 13 år har drevet den elskede restaurant. De har begge været i lære hos legenden Michel Michaud, og det er også her, at inspirationen til deres tatar skal findes. De har nemlig, som noget helt særligt, fået lov til at lave Michel Michauds ikoniske tatar. Opskriften er hemmelig, men vi ved, at den er smagt til med blandt andet tomat, og ellers er den ret klassisk. Til frokost koster tataren 189, og om aftenen koster den 199 kroner. Den serveres med pommes frites og salat, og det er en yderst velvoksen tatar.

Læs også: Vinbar i Frederiksgade byder på tirsdags-tatar

Klassikeren med et twist

M.P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus

Sidste år åbnede der en ny fransk restaurant på M.P. Bruuns Gade, som i den grad har taget aarhusianerne med storm. Folkene bag Atelier 33 er udlært på Restaurant ET, og kærligheden til Frankrig og det franske køkken har de taget med videre. De er også inspireret af tataren på ET, men dog har de gjort den til til deres helt egen. Blandt andet er der grillede peberfrugter i, og den er smagt til med Piment d’Espelette. Det giver en forrygende smag, som bør prøves. Hos Atelier 33 er tataren kun på til frokost, hvor den koster 188 kroner. Den serveres med hjemmelavede chips, croutoner, salat og selvfølgelig pommes frites.

Tatar på bistroen

Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus C

Hvis man er til klassisk fransk bistromad, så har den lille restaurant Klassisk Bistro 65 i mange år været en af aarhusianernes helt store favoritter. Klassisk Bistro 65 findes på Jægergårdsgade, og som på en ægte fransk bistro har de selvfølgelig også tatar. Tataren her er lavet med modnet okse, og der er brugt upasteuriseret æggeblomme i tataren, som er dejlig cremet. Her serverer man også tataren med pommes frites, og retten koster 210 kroner. Klassisk Bistro 65 har åbent fra klokken 17, så det er om aftenen, du skal forbi og opleve deres version af den ikoniske tatar.

Franske fristelser

Se alle