Foto: Kjærs Kaffebar

6 studievenlige spots i Aarhus

Guide: Sommeren står for døren, og selvom sommer er lig med godt vejr, fest og hyggelige stunder, så betyder det altså for mange studerende også eksamen – og det må jo gerne være bare lidt hyggeligt at sidde med næsen i bøgerne.

Du får derfor her en guide til seks studievenlige spots i Aarhus Centrum, hvor du kan kombinere computer med cappuccino.

Læsesal med indbygget kaffebar

LYNfabrikken, Vestergade 49B, 8000 Aarhus C

6 studievenlige-spots i Aarhus
Foto: LYNfabrikken

I en baggård i hjertet af Vestergade, finder du en af byens mest velbesøgte arbejdscaféer. LYNfabrikken er et kreativt fællesskab, der foruden kaffebar, også tæller mødelokaler og kontorer for små iværksætterfirmaer.

Lokalerne er indrettet i en gammel fabriksbygning med store, åbne rum, hvor du sidder ved langborde og bænke, som skaber en uformel stemning. Vi fristes til at kalde stedet for en læsesal med indbygget kaffebar – i hvert fald kalder duften af nymalet kaffe på, at du slår dig ned med din computer og en god kop kaffe.

Er du træt af at sidde indenfor i det gode vejr, er der mulighed for at tage arbejdet med ud på LYNfabrikkens helt egen tagterrasse, hvor du har frit udsyn ud over Aarhus’ mange tagrygge. Stedet er som sagt meget populært, så vi anbefaler, at du kommer i god tid, når kaffebaren åbner, hvis du vil sikre dig en arbejdsstation.

Åbningstider:

Mandag-søndag: 08:00-22:00.

Det grønne alternativ

Plantecaféen Plukk, Skovgaardsgade 5, 8000 Aarhus C

6 studievenlige-spots i Aarhus
Foto: Plantecaféen Plukk

Lad dig ikke narre af den lidt lange vej ned langs Godsbanens facade. Belønningen venter i syd-enden, hvor Plantecaféen gemmer sig i en af de gamle DSB-bygninger.

Så snart du træder ind ad døren, befinder du dig i en anden og grønnere verden, hvor alverdens aloeveraplanter, kaktusser og palmer omkranser rummets vægge, og hængeplanterne i loftet er med til at skabe den fulde 4D-effekt.

Stedet fungerer egentlig som showroom og butik, hvor du har mulighed for at erhverve dig en ny yndlingsplante og samtidig nyde en kop kaffe. Det betyder, at stedet sjældent er overfyldt, og caféen er derfor et perfekte, lille åndehul og en rolig oase, hvor du har fred til arbejdet. Foruden kaffe, tilbyder caféen også et lille, delikat udvalg af bagværk, økologiske is og safter, så der er rig mulighed for få stillet både sulten og den søde tand. 

Åbningstider:

Tirsdag-torsdag: 10:00-18:00.

Fredag: 10:00-sent.

Lørdag. 10:00-18:00.

Søndag: 10:00-16:00. 

Til den effektive studerende i Aarhus

Kjærs Kaffebar, Sønder Allé 29, kælderen, 8000 Aarhus C

6 studievenlige-spots i Aarhus
Foto: Kjærs Kaffebar

Kender du det; deadline er lige op over, så du har taget din computer med på farten, og så finder du ud af, at din bus er forsinket eller aflyst? Så er det godt, at Kjærs Kaffebar ligger to trin nede lige på den anden side af gaden, hvor du kan udnytte ventetiden til fulde.

Her oser den lune og intime atmosfære om kap med duften af nybagt brød, og de bløde sofaer med lammeskind lokker dig til at slå dig ned. Kjærs kælder er en lille boble af hygge og ro, hvor der hersker et helt andet tempo end hverdagens travlhed, og kaffebaren er derfor den perfekte arbejdspause fra summende kontorer og overfyldte læsesale.

Strømforsyning er ikke en metervare, men til gengæld får du et frirum til fordybelse. Menuen består blandt andet af et udvidet kaffekort, hjemmebagte boller og kage samt lette frokostretter. Du kan købe det hele to-go, og hvis du er tidligt eller sent på den. Du kan stadig nå en morgenfrisk mocca hos Kjærs, da de slår dørene op klokken 8 alle hverdage.

Åbningstider: 

Mandag-fredag: 10:00-16:00

Lørdag-søndag: Lukket 

Forkælelse af smagsløgene 

Emmerys – ligger flere steder i byen – få et overblik her. 

6 studievenlige-spots i Aarhus
Foto: Emmerys

Det er naturligvis også en mulighed at besøge en af Emmerys’ caféer, som ligger hele fem steder i Aarhus. Her er det ligeledes muligt at fordybe sig i bøgerne, samtidig med, at smagsløgene også forkæles.

Du kan både købe lækkert mad og bagværk, men selvfølgelig også delikate drikkevarer som fx kaffe og te. Desuden er stemningen i caféerne særdeles hyggelig og afslappende, hvilket giver et roligt arbejdsmiljø, hvor du kan fokusere på at læse og skrive.

Så hvis du – og måske også din studiegruppe – ønsker et sted. I kan sidde og lave gruppearbejde med en lækker drik i hænderne, så danner Emmerys altså de helt perfekte rammer for dette. 

Til de sene arbejdstimer

Løve’s Bog- og VinCafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C

Foto: Løve’s Bog- og vinCafé

Boghandel, mad- og drikkcafé, vinbar, kultursted med livearrangementer i form af koncerter, oplæsning, foredrag med mere. Jovist, Løve’s Bog- og VinCafé er et sted med mange funktioner.

Caféen, der er beliggende i svinget på travle Nørregade, er den perfekte hule at søge arbejdsly i, når du trænger til at skifte læsesalens omgivelser ud med levende lys på bordet og et glas vin til arbejdet. Hos Løve’s er der åbent helt indtil klokken 24.00, og stedet har over 130 forskellige flasker, hvis du får lyst til at skifte kaffen ud med et enkelt glas.

Samtidig har du mulighed for at få stillet både den lille og store sult dagen igennem til SU-venlige priser. Du kan for eksempel bestille en snacktallerken til frokost eller aftensmad for blot 75 kroner. Stemningen er intim, møblerne minder dig om din mormors stue. Duften giver associationer til et vaskeægte antikvariat. Så tag plads mellem bogreoler og vinhylder og skab dit eget arbejdsrum eller hiv din studiegruppe med i Løvens Hule.

Åbningstider:

Mandag-onsdag: 09:00-23:00

Torsdag-fredag: 09:00-00:00

Lørdag: 10:00-00:00

Søndag: 10:00-18:00

Studieforberedelse med udsigt

DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus Havn, 8000 Aarhus C

Foto: DOKK1

Der er flere gode grunde til at tage computeren under armen og sætte kursen mod det beundringsværdige bygningsværk på Aarhus Havn.

DOKK1 byder nemlig ikke kun på diverse kulturelle muligheder, men er også et unikt sted at tilbringe tiden op til eksamen. Her er blandt andet seks studierum, som studerende kan booke i to timer ad gangen, én gang om dagen.

De indbyder til både at sidde alene og forberede sig, men også, hvis man er en større studiegruppe, der har brug for et sted at slå hovederne sammen og arbejde på eksamen. Hovedbiblioteket – som også holder til i DOKK 1 – arrangerer desuden også ofte – i samarbejde med Red Barnet – studiecaféer, hvor du som studerende kan få hjælp til de svære opgaver.

Derudover byder biblioteket også på en masse studiepladser, hvor du også kan sidde og arbejde i rolige omgivelser. Hvis du bliver tørstig eller sulten undervejs, kan du kigge forbi Café Dokk1, hvor både varme og kolde drikke, samt mad som sandwich, panini og salater kan købes. Du er også meget velkommen til at medbringe din egen madpakke. 

Åbningstider:

Mandag-fredag: 08:00-22:00

Lørdag-søndag: 10:00-16:00