Restaurant på Frederiks Allé byder på middelhavsmad med et nordisk twist

Restaurant på Frederiks Allé byder på middelhavsmad med et nordisk twist

af -
Foto: Kasper Lars Christensen.

SPONSORERET: Hos Restaurant Al Meza kan du få middelhavs-inspirerede retter lavet på nordisk manér. 

Midt på Frederiks Allé ligger restaurant Al Meza, hvor du kan få åbnet øjnene op for de lækre retter, middelhavsområdet har at byde på – men dog med et nordisk twist.

“Vi serverer mad fra middelhavet lavet efter nordiske principper. Det betyder, at vi bruger danske råvarer og anretter tallerkenen på nordisk manér,” forklarer indehaver Rashid Agha.

Når Rashid Agha går i køkkenet, bliver alt lavet fra bunden, og der bliver kun brugt kvalitetsvarer: Krydderierne bliver importeret hjem fra Libanon, grøntsagerne er gerne fra de danske madmarkeder, og oksemørbraden er fra køer, der har græsset på de brasilianske sletter.

al meza mad2

Tre slags spyd og sauce efter egen opskrift
Menukortet byder blandt andet på spyd med kød og grøntsager. Du kan vælge mellem brasiliansk oksemørbrad, lammekotelet eller kyllingebryst, og til spydet får du en flødesauce, lavet efter Rashid Aghas egen opskrift.

“Flødesaucen er lavet på specielle krydderier – det er dét, der gør, at den skiller sig ud,” siger Rashid Agha.

Du kan også prøve restaurantens pebersauce – hertil kan du sætte tænderne i en oksemørbrad, lynstegte grøntsager og hjemmelavet kartoffelgratin.

Kød indbagt i filodej
Som noget helt specielt kan du også prøve restaurantens “Brik-menu,” der består af enten oksekød, lammekød eller kyllingekød indbagt i den tynde og sprøde filodej med en krydret kartoffelmos, ristede pinjekerner, soltørrede tomater og revet ost – og selvfølgelig med den hjemmelavede flødesauce til. Mums!

Skal du spise på Al Meza, kan du tage vin eller øl med hjemmefra – så skal personalet nok sørge for at servere den for dig.

Rækker appetitten også til en dessert, så tilbyder restauranten nu som noget nyt dessertkager lavet af en helt speciel gæste-konditor.

Bagedyst-deltager står for desserten
Den middelhavs-inspirerede restaurant har nemlig indgået et samarbejde med den tidligere Bagedyst-deltager Rasha Radwan, hvis hjemmelavede kager nu pryder stedets menukort.

“Hos Al Meza er al maden lavet helt fra bunden – og det samme gælder mine kager. Desuden er både restauranten og jeg meget inspirerede af middelhavet, når vi går i køkkenet,” fortæller Rasha Radwan.

Du kan smage både middelhavsmåltider og Bagedyst-desserter i restauranten på Frederiks Allé 59 og læse mere om den her.