7 gode spisesteder på Trøjborg

GUIDE: Trøjborg byder på stribevis af lækre restauranter og take-away spots, så hvad skal man vælge, når turen går forbi den aarhusianske bydel? Her er seks gode bud.

Casa Mia: Blandt byens ældste

Restauranter Trøjborg

Foto: Casa Mia

Med mere end 30 år på bagen er Casa Mia på Tordenskjoldsgade et af byens ældste pizzariaer, og den stemningsfyldte pizzarestaurant er stadig et besøg værd, når der skal pizza på tallerkenen.

Menukortet lyder både på såkaldte ”almindelige” pizzaer og italiensk-inspirerede pizzaer, og sidstnævnte med tynde, sprøde bunde er klart at foretrække.

Prøv for eksempel en pizza toppet med krydret salsiccia-pølse, champignoner og cherrytomater eller den enkle variant med ansjoser, kapers og oliven. Eller hvorfor ikke gå All Italian med den autentiske ostepizza, der er toppet med gouda, mozzarella, parmesan og gorgonzola?

Pizzaerne koster 125 kroner, og de travle folk bag disken laver også forskellige pastaretter, hvis smagsløgene skal forkæles med andet end pizza.

Casa Mia er startet af italienske Mauro Matruglia, hvis søn Marco i dag bestyrer stedet sammen med barndomsvennen Thomas Iversen.

Adresse: Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N
Hjemmeside: Casamia.dk

 

The Burger Shack: Prisvindende burgere

Foto: The Burger Shack

Burgerbaren The Burger Shack på Otte Ruds Gade er et sikkert valg, hvis der skal lækre burgere på menuen.

Bøfferne er lavet med kød fra fritgående kvæg, grøntsagerne er økologiske, og de friskbagte briocheboller har et flot logo på toppen, der er som skabt til Instagram.

Heldigvis sidder smagen også lige i øjet, og det er ikke uden grund, at burgerbaren har spredt sig rundt i landet med raske skridt.

Er appetitten ikke til oksekød, kan man sætte tænderne i en kyllingeburger eller stedets burger med en friturestegt veganske bøf.

Burgerne kan bestilles som take-away eller indtages i det rummelige lokale, der er indrettet med træ på væggene i amerikansk skovhuggerstil.

Prisen er 69 kr. for en den klassiske Shack-burger og 109 kr. for en menu med Snack-burger, sodavand og pommes frites, der som en fin detalje er drysset med frisk timian.

Adresse: Otte Ruds Gade 98, 8200 Aarhus N
Hjemmeside: Burgershack.dk

 

Thaiplus Sushi: Thai og sushi

Thaiplus Trøjborg

Foto: Thaiplus Sushi

Den hyggelige lille restaurant Thaiplus Sushi har ikke mange siddepladser og er særligt god til take-away. Her er du sikker på at få mad lavet fra bunden og med kærlighed.

Menukortet er bredt og fyldt med autentiske og smagfulde thailandske retter som pad thai, massaman karry og panang.

Retterne kommer enten med nudler eller ris, og du kan vælge om de skal være med rejer, oksekød, kylling eller vegetar. Så her er noget for enhver smag.

Thaiplus Sushi laver, som navnet antyder, også sushi. Selvom de thailandske retter er vores største anbefaling, går man aldrig galt i byen med sushi. Prøv deres menu med 26 stykker til 2 personer for 300 kroner. En fair pris for god mad.

Adresse: Tordenskjoldsgade 1, 8200 Aarhus N
Hjemmeside: Thaiplus.dk

 

Fratelli Pizza: Italiener på toppen

Foto: Fratelli Pizza

Er humøret til en pizza i topklasse, skal turen gå forbi restauranten Fratelli Pizza på toppen af Tordenskjoldsgade. Stilen er rendyrket italiensk med tynde bunde og toppings af høj kvalitet.

En sikker vinder på menukortet er den lækre kartoffelpizza Patata med kartoffel, salciccia, løg og rosmarin.

Må det gerne være lidt spicy, kan man bestille pizzaen med det ildevarslende navn Diavola, der er toppet med stærk salami, aubergine og rucola.

Vegetarer kan også få stillet sulten, da der er flere vegetariske pizzaer på menukortet.

Pizzaerne kan indtages i det hyggelige lokale med udsigt ud mod Tordenskjoldsgade eller tages med hjem som takeaway, og priserne starter ved 90 kr.

Restauranten har desuden et frokosttilbud med udvalgte pizzaer til 60 kroner. Stedet anses med god grund for at være en klassiker.

Adresse: Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus
Hjemmeside: Fratellipizzeria.dk

 

De Fyrretyve Røvere:Mellemøsten på Trøjborg

Foto: De fyrretyve røvere

Aarhusianere elsker De Fyrretyve Røvere – og med god grund.

Stedet er startet af to aarhusianske brødre, som er uddannet kokke og har arbejdet på fine restauranter rundt i Danmark.

De Fyrretyve Røvere kalder sig selv et lokalt gadekøkken og er stærkt inspireret af mellemøstlig mad.

Den første lokation åbnede i 2017, og de lækre pitabrød og den gode stemning hos dem har taget Aarhus med storm. Deres pita er altid utroligt lækre, friskbagte og fyldt med god dressing og friske grøntsager.

Pitaerne koster fra 79 kroner, og især deres pita med halloumi og lam kan anbefales. De Fyrretyve Røvere laver desuden lækre salater, bowls, bagekartofler og tilbehør såsom friteret broccoli.

Adresse: Niels Juuls Gade 57, 8200 Aarhus N
Hjemmeside: Defyrretyverovere.dk

 

Kødstadens Burger Joint: Gode bøffer på hjørnet

Foto: Kødstadens Burger Joint

Godt gemt i et lille kælderlokale på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitsfeldt Gade ligger Kødstadens Burger Joint, der siden åbningen i 2017 er blevet en af byens mest roste burgerbarer blandt anmeldere og madbloggere. Det usædvanlige navn stammer fra slagteren Kødstaden, der tidligere havde til huse i lokalerne.

Den store attraktion på det populære sted er kødet, som de slagteruddannede ejere, Steffen Distler og Jeppe Glatved, sammen med de øvrige folk bag disken selv hakker flere gange dagligt.

De velstegte bøffer med et rosa indre og en sprød overflade serveres i bløde briocheboller, og man kan vælge mellem en hamburger, en cheeseburger og en bacon-cheeseburger, der alle sidder lige i skabet.

Priserne starter ved 79 kroner, mens en menu med fritter og sodavand fås fra 109 kroner.

Bonusinfo: Baconen til bacon-cheeseburgeren ryges af ejerne selv i en røgeovn bagerst i butikken.

Adresse: Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N
Hjemmeside: Koedstaden.dk

Læs også: 6 gode restauranter på Jægergårdsgade

Sevags Grækeren: Autentisk græsk spisested på Trøjborg 

Det er bestemt ikke kedeligt at træde ind ad døren hos den græske restaurant Sevags Grækeren på Tordenskjoldsgade 25 på Trøjborg. Der er en genkendelige klang af græsk musik, Grækenlands hvide og blå farver går igen på vægge, borde og stole, og ejeren bag, Sevag Aharounian, tager imod med et stort smil og en udtalt passion for det at drive græsk restaurant i Smilets by.

De græske rødder har – selvfølgelig – også sat sit aftryk på det, der serveres i restauranten. Menukortet bugner af fristelser som tzatziki, stegt blæksprutte, græsk bøf, gyros, moussaka og lammekølle.