Spanien er en af de populære feriedestinatioer for danskere

Sponsoreret indhold

Hvilke er de mest populære feriedestinationer i udlandet for danskerne? Når man skal på ferie, er Spanien det foretrukne rejsemål blandt danskerne. I 2019 var omkring 15 procent af alle udrejser foretaget af danskerne især på Den Iberiske Halvø. I 2020 og 2021 var Spanien den mest populære destination for udgående danske feriegæster. Det år tog cirka 14 procent af alle ferier i udlandet fra Danmark til Spanien. Norge og Sverige fulgte efter på ranglisten, der hver repræsenterede 11 procent af alle udgående ferier fra Danmark i 2020.

Italien og Tyskland lå lige som det næstmest populære land at besøge blandt danskerne, der tegnede sig for otte procent hver af alle udlandsrejser i 2019.

Den attraktive Spanien

Der er masser af typer ferier, folk elsker. For eksempel,

  • En Udlandsrejse. Besøger andre lande. …
  • En tur til stranden.
  • En campingtur.
  • En tur til en storby
  • Et krydstogt osv

Alle disse måder at tilbringe din ferie på kan du implementere i Spanien, som er et af de mest foretrukne steder, ikke kun danskerne kan lide at besøge, men som er elsket af alle mennesker i verden. Hvis du elsker hasardspil, kan du også spille casino uden dansk licens her.

Få turistdestinationer i verden tilbyder et så blændende udvalg af steder at se og turistattraktioner at besøge som Spanien. Dette europæiske land er også fyldt med slående natur og skønhed, fra den barske Sierra Nevada-bjergkæde til det hvide sand og blå laguner på dets middelhavsøer som Ibiza.

Landet er også fascinerende på grund af de forskellige kulturer i dets forskellige regioner. Der er bare så meget historie her, hvoraf meget kan udforskes i enhver enkelt by. Mange spanske byer har antikke romerske ruiner og islamisk arkitektur fra den mauriske periode, middelalderborge og fæstningsværker samt paladser og palæer fra den castilianske og habsburgske æra. De fleste har også mange eksempler på moderne art nouveau, art deco og modernistisk arkitektur.

Landet repræsenterer også højdepunktet i alt relateret til den rene livsnydelse: lækker mad; stor kunst; fantastisk musik; livlige danse; og varme, venlige mennesker.

Planlæg dit spanske eventyr med vores liste over de bedste steder at besøge i Spanien.

Madrid

Spaniens store hovedstad fremviser landets utrolige historie. Det er et perfekt feriemål, da der er kongelige paladser, marcherende soldater, vagtskifte og hundredvis af museer at besøge.

Intet besøg i Madrid er komplet uden at besøge alle tre af byens store museer. Prado-museet (officielt kaldet Museo Nacional del Prado) viser det, der tidligere var den spanske kongelige kunstsamling, mens det nærliggende Reina Sofia-museum viser moderne mesterværker som Picassos bevægende Guernica. Også det nærliggende Thyssen-Bornemisza Museum kombinerer gamle mestre med det bedste inden for samtidskunst.

Madrid er også en klassisk, europæisk slentreby, fyldt med grønne områder, som Buen Retiro-parken, såvel som brede boulevarder, der kun er til fodgængere, som den ikoniske Gran Via. Madkulturen trives også her, fra afslappet tapassmagning til banebrydende, Michelin-stjernet molekylær gastronomi.

Barcelona

Den næststørste by i Spanien byder på en helt anden rejseoplevelse sammenlignet med Madrid. Dens kystnære beliggenhed giver det mere af en feriestedsfølelse, komplet med varmt, solrigt vejr at nyde på de fleste dage om året. Det er på landets nordøstkyst ved Middelhavet og ser også ud til at have en meget mere moderne, progressiv stemning end Madrid og andre spanske byer.

Must-see turistattraktioner i Barcelona omfatter byens enorme (og evigt ufærdige) moderne katedral Sagrada Familia og Joan Miro-museet, udtænkt af den ikoniske kunstner selv før hans død. Andre gode steder at se i Barcelona omfatter byens næsten tre miles af strande og La Rambla, en enorm, træomkranset, kun gågade. Det er her, hele byen ser ud til at komme ud for en spadseretur.

San Sebastian

This resort city is on the north coast of Spain, in the Basque region. San Sebastian is right on the scenic Bay of Biscay, which opens to the Atlantic Ocean. It’s a popular surf town, with quite a surfing scene at Playa de Zurriola. A visit also provides the opportunity to experience the unique Basque culture.

Valencia

Valencia er en havneby med en lang forbindelse til havet og til Spaniens handel med verden, især med Europa, Mellemøsten og Afrika. Det er ved Middelhavet, på landets sydøstlige kyst. Som kystby er der nogle dejlige strande at nyde. Et andet udendørs sted at se er Albufera Park, et vådområdereservat ved stranden med en masse vandrestier (og nogle gode strande).

Byen har mange museer. Et højdepunkt er Museum of Fine Arts (Museu de Belle Arts de Valencia), med sin fremragende samling af spanske mestre af kunstnere som El Greco og Goya. Der er også en stor katedral i gotisk stil i det middelalderlige centrum af den gamle by sammen med rester af de gamle bymure.

Sørg for at besøge Torres de Serranos, en af ​​de eneste stående porte til den befæstede by og et fængsel i over 300 år. Nationalmuseet for keramik og dekorativ kunst, “González Martí,” er fyldt med fede ting. Spansk dekorativ kunst er i fokus her, med en utrolig samling af keramik, traditionelle kostumer og møbler.

At rejse er en spændende, lærerig og tilfredsstillende oplevelse. Der er så mange forskellige ting at gøre og så mange forskellige steder at se. Nogens spænding kan være en andens rædsel, men der er en ferie for alle!