RESTAURANT Der er tårnhøje ambitioner på byens nye gourmettempel, der netop er åbnet.
Midtbyen har fået en ny gourmetrestaurant i form af Restaurant Sonnesgade 11, der netop er åbnet på adressen af samme navn. Bag restauranten står Simon Schillums Mogensen, der driver restauranten Nordre Strandvej i Risskov, og de to arkitekter Søren Leth og Rasmus Therkildsen.
Stilmæssigt læner restauranten sig op at det klassiske franske køkken. På menukortet er 15 retter, og ambitionerne på byens nye gourmettempel fejrer intet.
Klassiske retter på topniveau
”Vi vil lave en gourmetrestaurant med klassiske retter på topniveau. Og råvarer på topniveau. Fiskesuppen laver vi på pighvar, og bøffen er en tournedos med foie gras på toppen. Vi er ret kompromisløse,” siger Simon Schillums Mogensen til Aarhus Stiftstidende.
Køkkenchefen er Jesper Thomsen, der er udlært på Frederikshøj i 2013 og siden har været køkkenchef på en café og en restaurant i Frankrig. Han kommer til at regere i et køkken, der på tidstypisk vis bliver åbent, så gæsterne kan følge med i kokkenes arbejde.
Portugisisk bestik
Med arkitekter i ejerkredsen siger det sig selv, at indretning og arkitektur bliver i topklasse med vægt på de mindste detaljer. Eksempelvis er bestikket nøje udvalgt efter tests af en række forskellige typer.
”Vi har – næsten – rejst Europa tyndt for at finde det rigtige bestik. Et bestik, det er interessant at spise med. Vi har fundet et portugisisk af slagsen. Det er ikke så stort, ret let og giver en fornemmelse af at komme tættere på maden. Med det bestik bliver man mere opmærksom på, hvordan man spiser,” siger Rasmus Therkildsen til Aarhus Stiftstidende.
Restauranten har plads til 60 spisende gæster ved bordene, og 100 personer hvis en 9,5 meter lang bardisk inddrages som spisebord. I kælderen har restauranten et lager med mellem 650 og 1.000 økologiske vine, og omkring 50 af vinene får plads på vinkortet.