Smagløs og Ministeriet åbner igen

Smagløs og Ministeriet åbner igen

af -
Foto: Café Smagløs

CAFÉ De to caféer Smagløs og Ministeriet på Klostertorv gik konkurs i sommers, men nu er de åbnet igen under ny ejer, der tidligere har haft en anden Aarhus-restaurant.

Af Mikkel T. Krogh

Siden i sommers har der været stille på de to caféer Smagløs og Ministeriet, som blev erklæret konkurs 1. juli. Men nu er der kommet fadøl i hanerne og burgere på tallerkenerne igen, efter at den nye ejer Per Dreyer Andersen har åbner de to caféer for publikum igen.

Den nybagte caféejer har tidligere ejet Restaurant Martino på Marselisborg Lystbådehavn, og aarhusianerne skal forvente business as usual på de to caféer, der også får mange af de samme medarbejdere som før konkursen.

”Vi driver stedet videre præcis på samme måde som før. Man må sige om de tidligere ejere, at de har gjort et virkeligt godt stykke arbejde, og at det er nogle veldrevne steder. Så der er ingen grund til at lave om på det,” siger Per Dreyer Andersen til Aarhus Stiftstidende.

Caféejer ved et tilfælde
Per Dreyer Andersen kendte de to caféer fra et tidligere job som indkøbschef hos grossisten Inco, hvor han prøvede at sælge grossistvarer til de to caféer.

”Det er et tilfælde, at det blev mig, der købte Smagløs og Ministeriet. Det kom ud i en lukket budrunde, og så sendte jeg et bud af sted. For 14 dage siden fik jeg så at vide, at jeg kunne købe. Og det er jeg meget glad for. Jeg har gjort en god handel,” siger Per Dreyer Andersen til avisen.

Køkkenchef på de to caféer bliver Benny Hartvig Jensen, der havde samme job før konkursen. Ministeriet fortsætter sin profil med fokus på mad, mens Smagløs fortsætter sin profil med musikarrangementer og åben scene. De to caféer havde første åbningsdag torsdag den 19. august.

Læs artikel: To Aarhus-caféer går konkurs
Læs artikel: Ny café åbner på Trøjborg
Læs artikel: Ny café med havudsigt

Foto: Café Smagløs

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.