Mikkel Krogh, Philip Selmann, Line Hitz og Ninna Jakobsen

Smag-redaktionen: Her skal vi spise på NorthSide

På Smag Aarhus elsker vi mad. Derfor glæder vi os også meget til at smage maden fra de mange madboder på NorthSide. Læs med og få inspiration til, hvor du skal spise. 

Philip Selmann, journalist Smag Aarhus
Hvad glæder du dig mest til at spise på NorthSide 2018?
Jeg glæder mig rigtig meget til at smage maden fra Gastrokanonen. De serverer Glad Gris i mørkt øl, der er tilberedt i en kanon fra verdenskrigene, og det synes jeg er lidt sejt. Derudover skal jeg helt sikkert forbi Oles Gård efter en pizza. Det er for vildt, at han laver det hele selv på sin egen gård, og så skulle pizzaen eftersigende smage fremragende, og det passer sikker godt til, hvis håret gør lidt ondt ved middagstid.

Hvordan slukker du tørsten?
Jeg skal helt sikkert forbi Tuborgs Ølhave, hvor de har lavet en terrasse med udsyn over pladsen. Det virker som et perfekt sted at nyde en øl eller fire. Når humøret er til andet end øl, skal jeg på jagt efter en Gin & Tonic ved baren nær OutSide. Den er indrettet af Kirkens Korshær og serverer en række forskellige gin-mærker, som danske Søbogaard og Nyborg Destilleri.

Hvordan holder du dig afkølet i sommervarmen?
Det ser ud til, at solen spiller med musklerne under årets NorthSide, og derfor kunne jeg godt få brug for en iskold smoothie fra Smoothie-Licious, hvor man selv skal på cyklen for at blende sin smoothie. Når dessertsulten melder sig, tror jeg, at jeg skal forbi Skarø Is efter et bæger med økologisk is. 

Ninna Jacobsen, journalist Smag Aarhus
Hvad glæder du dig mest til at spise på NorthSide 2018?
På Northside glæder mig rigtig meget til at få et gensyn med Birks surdejscalzone, som bages i en rigtig varm pizzaovn. Ikke nok med at den smager fuldstændig fantastisk, så er duften ved boden også helt enestående. Bygotto er min all time favorit spise, og derfor skal jeg helt klart også forbi Grød og få deres virkelig lækre og cremede bygotto med svampe. Det er efterhånden også blevet en tradition, at jeg skal have en lun kanelsnurrer fra Meyers køkken. Kombinationen af nybagt brød og duften af kanel er virkelig det lækreste, når den lille sult melder sig.

Hvordan slukker du tørsten?
Jeg er desværre ikke blevet voksen nok til at drikke øl, så jeg skal helt sikkert slukke tørsten i lækre drinks fra Nohrlund. De er kolde og friske, og så gør det jo heller ikke noget, at de også er flotte at se på.

Hvordan holder du dig afkølet i sommervarmen?
Is, is og atter is! Jeg kan altid spise is, også selvom der er skybrud. Sidste år fik jeg en virkelig lækker is fra Social Foodies, som er et af mine favoritsteder, og hvis vejret bare bliver en anelse bedre end sidste år, kan du helt sikkert finde mig ved de forskellige isboder.

Line Hitz, Redaktør Smag Aarhus
Hvad glæder du dig mest til at spise på NorthSide 2018?
Jeg glæder mig til at smutte forbi CRNA, som serverer shawarma og Manakish Za’atar. Det er lige til at hapse med på vejen, når musikken spiller. Vietnamesisk mad med krydderier, nudler og friske grøntsager er perfekt, når det er varmt, og derfor skal jeg også spise vietnamesisk kyllingesalat hos LêLê. Lørdag skal jeg helt sikkert slutte dagen med fish og chips i luksusudgave med hjemmelavet tartarsauce og grillet citron fra Spiselauget.

Hvordan slukker du tørsten?
Der ryger helt sikkert et par eller tre kopper kaffe ned – og mon ikke dagen slutter med en lækker Gin og Tonic fra Njord Gin Club.

Hvordan holder du dig afkølet i sommervarmen?
Om eftermiddagen skal jeg skal helt sikkert prøve en af de lækre smoothies fra Smoothies-licious Bike, som jo nærmest er et måltid i sig selv. Og når den søde tand skal plejes, hapser jeg en økologisk is fra Skarø Is, og det er jo helt lovligt at snuppe en ekstra kugle, når sommersolen bager over festivalpladsen.

Mikkel Krogh, Stifter Smag Aarhus
Hvad glæder du dig mest til at spise på NorthSide 2018?
Jeg skal helt klart prøve den nye bod Gastrokanonen, der består af to friske gutter og en såkaldt gullaschkanon. Alene navnet! To NS-klassikere for mig er også Gourmensch og Oles Gård, der de seneste år har holdt et vanvittigt højt niveau. Og så er Sårt-drengene tilbage i boden CRNA, og det er jeg ret spændt på.

Hvordan slukker du tørsten?
Helt klart med øl fra specialølbaren, hvor jeg regner med at prøve mig igennnem hele sortimentet. Og så skulle man da være et skarn, hvis ikke man snuppede en gin og tonic eller to.

Hvordan holder du dig afkølet i sommervarmen?
Igen vil jeg sige specialøl – for eksempel en god IPA. Og så regner jeg også med at kigge forbi den sikkert propfyldte champagnebar for nogle kolde bobler og måske lidt østers on the side 🙂