RESTAURANT Nordisk Spisehus har været i den amerikanske by San Francisco og har hentet tre retter hjem, som gæsterne kan smage på restauranten i den kommende tid.
Af Mikkel T. Krogh
San Francisco er en multikulturel smeltedigel, hvor alt er tilladt på den gastronomiske front. Derfor var køkkenchef Jacob Freitag fra Nordisk Spisehus i M.P. Bruunsgade for nylig besøg på den to-stjernede Michelin-restaurant Acquerello i den amerikanske by for at finde inspiration til restaurantens nye menu, som vanen tro tager afsæt i udenlandske Michelinrestauranters kokkerier.
”Hos Acquerello lykkes de gang på gang med at forny sig og imponere anmelderne med spændende, kulinariske fusioner mellem det amerikanske køkken og det italienske køkken. Ideen med at kombinere forskellige madkulturer er spændende, fordi det giver gæsten mulighed for at udvide sin kulinariske horisont og opleve helt nye og unikke smagssammensætninger,” siger Jacob Freitag i en pressemeddelelse.
Tagliatelle af blæksprutte
Resultatet er det amerikanske besøg er tre retter, som gæsterne fra denne uge kan sætte tænderne i hos Nordisk Spisehus. Retterne er udviklet i tæt samarbejde mellem chefkok Suzette Gresham fra Acquerello og kokkene hos Nordisk Spisehus.
”Gæsterne kan blandt andet se frem til at smage tagliatelle af blæksprutte, kalvetatar med kaviar lavet på sort trøffel og Acquerellos spektakulære karamelbudding med bourbon. Derudover glæder vi os til at præsentere vores egne, nordiske kreationer, som med sæsonaktuelle råvarer som hyldebær, hummer og havtorn bliver et spændende modspil til Michelin-retterne,” siger Jacob Freitag.
Prisen for den nye menu hos Nordisk Spisehus ligger på 499 kroner for tre retter, 699 kroner for fem retter 899 kroner for otte retter.
Læs artikel: Stjernehold bag ny restaurant i Mejlgade
Læs artikel: Ny toprestaurant med asiatisk tvist
Læs artikel: Stjerneduo til Nordisk Spisehus
Foto: Nordisk Spisehus