Restaurant Dauphine
Restaurant Dauphine
Restaurant Dauphine, som ligger centralt i Frederiksgade i Aarhus, er fra 1996. Den startede i sin tid nærmest som et hobby-projekt mellem fire venner og har derefter med årene udviklet sig til en fuldt ud professionel restaurant i det højere kvalitetsniveau. Menuen byder på retter særligt inspireret af det franske køkken.
The French Corner
The French Corner
Tag turen til Frankrig for en stund med et besøg hos madboden The French Corner hos Aarhus Street Food: Her får du franske galettes og crêpes, lavet af en ægte franskmand fra Bretagne.
Restaurant Anker
Restaurant Anker
Restaurant Anker er en franskinspireret restaurant beliggende ved træskibshavnen i Aarhus – lige der hvor fiskene er mest friske og udsigten allerbedst. Hos Anker er konceptet fransk, men de stritter ikke med lillefingeren og ruller ikke med øjnene hvis du udtaler vinen forkert.
Menukortet består af store bøffer, snegle, foie gras og masser af fisk og skaldyr. Restaurant Anker er et ideelt sted til en frokost, en hyggelig aften med vennerne, eller hvis du vil holde bryllup, events eller fejre andre store øjeblikke.
À Part
À Part
I det franske køkken kan saucen eller garnituren serveres separat, dermed á part. À Parts er søster-restaurant til Dauphine i Frederiksgade. Da restauranten Les Trois skiftede navn til Á Part og fik nyt hjem på Frederiksgade 45, blev der samtidig skruet ned for formaliteterne og op for hyggen. Hvor Dauphine tilbyder helaftensgastronomi, giver Á Part et mere uformelt bud på en vinbar med vin i alle prisklasser og et menukort, der spænder videre end det gængse tapasbræt.
Restaurant L’estragon
Restaurant L’estragon
L’estragon er et godt bud på en god madoplevelse. Prøv stedet lækre lørdagsfrokost med fem retter, som er præget af sæsonens råvarer, eller søndagsmenuen med fem retter og tre glas vin. Rammerne er små og intime, men der er skruet op for hyggen på den lille franskinspirerede restaurant.
Restaurant Fedet
Restaurant Fedet
I Risskov ligger Restaurant Fedet, som serverer klassisk mad, der på samme tid er inspireret af både det franske og danske.
Restaurant Fedet handler om hygge og hjemmelavet mad baseret på gode, lokale råvarer. Stedet får leveret friske råvarer hver dag, og sætter en ære i, at maden er så frisk som muligt. Maden skal være enkelt. Det er mad, som smager godt, og som du ved, hvad er. Stedet er en dansk restaurant, men har taget det bedste fra det franske brasserie og krydret det med det danske køkken. Dansk gourmet holdt nede på jorden, mener Restaurant Fedet, er rammende for det, stedet laver.
Café Englen
Café Englen
I Studsgade ligger Café Englen, som siden 1984 har mættet mange aarhusianske maver – ikke mindst med “Englebrunch”, som var et begreb, da Café Englen som det første sted i det aarhusianske caféliv kunne tilbyde brunch for gæsterne.
I dag kan du stadigvæk få Englebrunchen, men der er også både frokost, søde sager, aftenretter og desserter på menukortet.
Le Basilic
Le Basilic
I humør til franske fristelser med et dansk islæt? Det får du hos Le Basilics dansk-franske fusionskøkken, som byder på enkle retter til en rimelig pris – blandt andet tre retter under 300 kroner. Maden er inspireret af årstidens råvarer, og har du lyst til vin i glasset, må du medbringe din egen til restauranten.
Sct. Oluf
Sct. Oluf
Sct. Oluf i Mejlgade byder både på frokost og aftensmad: Du kan for eksempel få dagens braiserede ret eller dagens fisk, som begge dele er en del af frokostmenuen.
Til aften kan du vælge mellem to-retters eller tre-retters menuer, og der er to valgmuligheder ved både forret, hovedret og dessert.
Kaløvig Badehotel
Kaløvig Badehotel
Maritim stemning samt udsigt over havet og Mols Bjerge: På Kaløvig Badehotels restaurant får du god mad i smukke omgivelser. Menukortet byder på frokost- og aftenretter samt søndagsbrunch, og på menuen finder du klassikere som smørrebrød, stjerneskud, pariserbøf, moules frites, ribeye og tatar. Har du børnene med, er der også et særligt børnemenukort med børnevenlige retter.
Restaurant Lepagnol
Restaurant Lepagnol
Siden 2011 har du kunne besøge Restaurant Le Pagnol på Sønder Allé, lige i hjertet af Aarhus. Restaurantens rustikke omgivelser danner rammen om en hyggelig aften fyldt med god mad fra det italienske og franske køkken. Alt laves fra bunden, og indehaver og personale bestræber sig altid på at levere god kvalitet og den bedst mulige service.
Vin & Petanque
Vin & Petanque
Vin & Petanque er en vinbar, som også byder på tre petanquebaner midt i Aarhus. Vinbaren er spækket med vin for enhver smag, og personalet er gode til at hjælpe selv den største nybegynder udi druens lære. Et glas vin og et slag petanque – så er du jo nærmest i Provence. Du kan leje en eller to baner i en time, men hvis det er en helt særlig begivenhed, kan du få en pakke, der inkluderer petanque og champagne. Og champagnen sables selvfølgelig! Vinbaren tilbyder også en Vin & Petanque picnic, hvor du kan hente en picnickurv med en afkølet flaske, glas, proptrækker, snacks, petanquekugler, et tæppe og et kort over udendørs offentlige petanque områder i Aarhus. Magnifique!
Klassisk Bistro 65
Klassisk Bistro 65
På Klassisk Bistro 65 er det vigtigt at holde fast i traditionerne, og derfor bliver bøfferne flamberet vedbordet, tataren røres, så gæsterne kan følge med i opskriften, og cavaen bliver sablet.
Med udgangspunkt i det franske landkøkken kan du nyde en tatar burger, bluf bearnaise eller en lækker creme brulee.
Restaurant Latin
Restaurant Latin
På Restaurant Latin kan du glæde dit franske madhjerte. Menukortet er nemlig spækfyldt med franske fristelser som moules marinieres, foie gras terrine, tatar og confit de canard.
Blandt restaurantens søde sager kan du for eksempel vælge mellem de klassiske franske desserter creme Bruléé og gateau marcel.
Du kan få tre franske retter for 299 kr. og fire retter for 359 kr.
Restaurant Olive
Restaurant Olive
I Mejlgade serverer Restaurant Olive lækre, franske 3-retters menuer, og hvis du er studerende eller pensionist er der penge at spare. På hverdage koster en tre-retters menu 260 kr., men er du studerende eller pensionist kan du få det for 230 kr. Og så må du oven i købet medbringe din egen vin, hvis du vil.
Menuen byder både på et fint udvalg af forretter, hovedretter og desserter, som jævnligt skifter afhængigt af årstiderne.
Juliette
Juliette
Juliette Brasserie ligger i hjertet af Frederiksbjerg, som sætter en dyd i at lave og servere mad og drikke fra det franske køkken, som er lavet fra bunden og efter årstiderne. A la carten byder blandt andet på oksetatar, confit de canard sandwich og croque monsieur.
Carlton
Carlton
Carlton midt i Latinerkvarteret byder på fransk mad, når det er bedst. Med det åbne køkken og store vinduespartier bydes der indenfor til en oplevelse med fantastisk mad og hyggelig stemning.
Café Casablanca
Café Casablanca
Café Casablanca var den første café af sin art i Århus med inspiration fra den franske bistro-stil. Den blev grundlagt den 1. maj 1981 af arkitekten Jan Rode. Caféen er smukt beliggende i Latinerkvarteret bag domkirken, og har igennem alle årene altid været flittigt besøgt. I 2020 vandt Casablanca Smag Prisen for Aarhus’ bedste brunch.
Oli-Bistro
Oli-Bistro
Klassiske retter fra det franske landkøkken til meget rimelige priser. Sådan lyder konceptet hos Oli-Bistro, der tilbyder både a la carte og en daglig menu, hvor du kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og tre desserter.