Sigfreds Kaffebar er gået konkurs

KAFFEBAR Kaffeikonet Thomas Sigfred er gået konkurs med sine to kaffebarer på Ryesgade og Guldsmedegade. Dermed må aarhusianere gå andetsteds, når kaffetørsten melder sig.

”Jeg er rigtig ked af at meddele jer, at Sigfreds Kaffebar ikke længere eksisterer. Jeg er gået konkurs.”

Sådan skrev ejer Thomas Sigfred i går aftes på sin Facebook-side og fortsatte med en stor tak til sine støtter gennem årene:

”Har netop afholdt møde med mine helt fantastiske medarbejdere, hvor jeg har givet dem den triste besked. Til alle som gennem årene har støttet Sigfreds Kaffebar, skal lyde verdens største tak. Jeg er meget stolt af det som vi har opnået, men ked af at det ikke længere lykkedes at opretholde driften af mine butikker.”

Ifølge Jyllands-Posten kommer konkursen efter flere år med dårlig økonomi. Avisen skriver, at selskabet bag Sigfreds Kaffebar i 2014 havde et negativt resultat på 883.000 kroner, og året før lød underskuddet på 213.000 kroner efter flere år med overskud.

Med den opsigtsvækkende konkurs er en aarhusiansk epoke slut. Thomas Sigfred har med sit karakteristiske skæg været en bannerfører for god kaffe i Aarhus siden etableringen af sin første kaffebar i 2001, og han har uden tvivl været med til at bane vejen for en række af de nyere kaffebarer i byen. Samtidig har han heller ikke været bange for at søsætte nye initiativer, senest en popup-kaffebar i Skagen.

We’ll be missing you…

Læs guide: 5 aarhusianske kaffebarer med killerskills
Læs guide: 5 gourmetbagere du skal besøge
Læs guide: 5 aarhusianske vinbarer to die for

Foto: Sigfreds Kaffebar

Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer fra Sigfreds Kaffebars Facebook-side og en artikel i Jyllands-Posten.