Foto: Grappa

3 italienske restauranter i Aarhus

Er du mest til de klassiske italienske retter som pizza, pasta og risotto, eller vil du udforske det italienske køkken og prøve noget nyt? Her får du tre restauranter i Aarhus, som laver mad fra Støvlelandet.  

Italiensk morgen, middag og aften

Grappa Restaurant & Vinbar, Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C.

Uanset om din sultne mave skriger efter en italiensk morgenmad, frokost eller aftensmad, har Grappa Restaurant & Vinbar gode muligheder på menukortet. Du kan prøve en Mattina Italiana brunch for 150 kroner, som blandt andet består af æg med parmesan, parmaskinke, italienske pølser og bærkompot. Til frokost kan du sætte tænderne i en klassisk lasagne for 135 kroner eller en cremet risotto med svampe og parmaskinke for 145 kroner. Til aften kan du starte ud med antipasti, italienske forretter, fra 85 kroner. Du kan også vælge mellem mange forskellige pastaretter og et stort udvalg af pizza fra 125 kroner. Hvis du stadig har plads og appetit, kan du slutte en aften i Italien af med en isdessert med siciliansk is for 75 kroner eller en tiramisú med stærk kaffe og lady fingers for 75 kroner.

Social dining

Basso, Skolegade 21, 8000 Aarhus C.

På Basso bliver den italienskinspirerede mad lavet med sæsonens råvarer. Tag vennerne under armen, og prøv Bassos social dining-koncept, hvor de enkle retter nemt kan deles ved bordet, så alle har mulighed for at sætte tænderne i meget forskelligt og få så mange smagsoplever undervejs som muligt. Der er et bredt udvalg af italienskinspirerede snacks, kolde og varme retter og desserter. Prøv for eksempel en carpaccio med trøffelcreme og pinjekerner for 108 kroner, hjemmelavet pasta med pistacienødder for 128 kroner eller en olivenoliekage med citronsorbet og brombær for 78 kroner. Hvis hele bordet er med på idéen, kan I også vælge 10 serveringer for 398 kroner eller 13 serveringer for 498 kroner. Så får I retter fra hele Bassos italienskinspirerede menukort, som I kan dele med hinanden.

Traditionelt italiensk

Luna Rossa, Fredensgade 22, 8000 Aarhus C.

Hos Luna Rossa kan du kaste din kærlighed på retter, der er lavet af italienske råvarer, som er importeret direkte fra lokale leverandører i Italien. Så kan du virkelig fornemme stemningen af det varme middelhavsland, selv om du sidder i Fredensgade i Aarhus. Hos Luna Rosa bliver der både serveret helt traditionelle italienske specialiteter som risotto med svampe, pizza med lufttørret okseinderlår og hjemmelavet pasta med tigerrejer – men du kan også prøve mange andre italienske retter, for eksempel oksemørbrad i gorgonzolasauce for 255 kroner, laksefilet med limesauce for 199 kroner eller en sød panna cotta med chokolade for 72 kroner. Du kan også slutte af med en symfoni af italienske oste for 85 kroner. Menukortet spænder bredt og har med stor sandsynlighed en ret eller to, som falder i din smag.