Foto: Karen Westberg

SeiSei byder på sushi med russisk tvist

RESTAURANT Russisk sushi? Er det noget med syltede rødbeder og vodkamarinerede grøntsager? Nej, ikke på restauranten SeiSei Sushi på Trøjborg, der netop er åbnet med russiske kokke i køkkenet.

Perfekt placeret på Tordenskjoldsgade på Trøjborg er det seneste nye skud på den aarhusianske sushiscene netop åbnet under navnet SeiSei Sushi. Men den nystartede sushibar er langt fra traditionel. Den kombinerede restaurant og takeaway byder som den første i Aarhus på den russisk-inspirerede Hot Maki, der er en speciel variation af sushiklassikeren maki med varm, spicy topping.

“Ideen til åbningen af restauranten opstod på en tur Moskva i julen 2014. Det var første gang, jeg smagte en Hot Maki, og den blæste mig fuldstændigt omkuld. Siden har jeg arbejdet hårdt på at finde de rette lokaler, så aarhusianerne også kan få glæde af den store oplevelse af varm topping på deres sushi,” siger bestyrer Chehab Iraki.

Erfarne russiske kokke
I køkkenet er ansat to erfarne russiske kokke, som foruden Hot Maki også laver mere traditionel japansk sushi, som er at finde i mange variationer på det brede menukort. Alle stykkerne serveres med stilfulde anretninger, der umiddelbart imponerer både i smag og udseende.

”Det eneste, vi mangler, er vores spiritusbevilling, som først kommer den 1. april. Hvis SeiSei Sushi på Trøjborg bliver en succes, er det planen at åbne yderligere et sted i Aarhus C,” siger Chehab Iraki.

De varme og kolde sushi kan tages med hjem eller nydes i de hyggelige omgivelser i restauranten, som består af 18 siddepladser ved små borde og høje stole med udsigt mod Tordenskjoldsgade. Stedet ejes af Marianna Voinarovska, og SeiSei Sushi kører i den første uge med et åbningstilbud på 10 procent rabat. Russisk sushi, anyone?

SPECS
SeiSei Sushi
Tordenskjoldgade 65
8200 Aarhus N