Foto: Ren og Stærk

Ren & Stærk sadler om

RESTAURANT Palæo-takeawayen Ren og Stærk på Mejlgade har skiftet kok og rettet menukortet til. Gluten og stivelse er fortsat no-go, men avocadokagen fortryller.

Efter at have været lukket i en kort periode er palæo-takeawayen Ren og Stærk i Mejlgade genåbnet med en ny kok ved roret. Den nye mand ved gryderne er Christian Schrøder Mortensen, der er udlært på Pakhuset i Skagen og også har været ansat på Luneborg Kro i Nordjylland.

Menukortet er rettet lidt til, men har stadig fokus på økologiske råvarer. I bedste palæostil findes der fortsat ingen gluten, e-numre eller stivelse i retterne på menukortet, så hvis du craver efter pasta, fritter eller ris, må du gå et andet sted hen. Til gengæld er der fortsat åbent hele dagen, så du kan få stenalderkost til både morgenmad, frokost og aftensmad.

Og ambitionerne fejler ikke noget på spisestedet, der rider solidt på palæo-bølgen, som blandt andet stjernekokken Thomas Rode har gjort sig til eksponent for. Som ejer Morten Laursen fra Ren & Stærk sagde til Lokalavisen Aarhus for nylig:

“Det helt centrale i den mad, vi serverer, er sundheden. Det er ikke fordi, vi er fanatiske modstandere af korn og mælkeprodukter, men for os handler det om altid, at få det bedste alternativ. Altså, at få den bedste næring fra de bedste kilder.”

Det kan lyde frelst, men det smager fortrinligt. Og så er det positivt med et sted, der skiller sig ud fra alle de mange traditionelle pizza-, burger- og kebabjoints i Aarhus. Vi prøvede for nylig en såkaldt stærk kylling med karry og en ”bolognese” med rodfrugter. Retterne var meget velsmagende, men vi savnede lidt den forbudte pasta og ris. Desserten i form af en avocadokage fortryllede os til gengæld instantly og er et must-try. Og så kostede den blot 45 kroner.

Ingen tvivl om at Ren & Stærk er det perfekte takeaway-sted til både træningsentusiaster og os almindelige mennesker, der blot ønsker at holde den sunde linje. Som ejerne selv skriver på websitet: “Sundt skal smage godt” – og de har helt sikkert ret.

SPECS
Ren & Stærk
Mejlgade 51D
8000 Aarhus C
www.renogstaerk.dk