Redaktionens hotspots – Karoline

FAVORITTER Karoline fra Smag Aarhus-redaktionen fortæller om sine gastronomiske hotspots i Aarhus lige nu.

På Smag Aarhus redaktionen er vi alle madnørder i stor stil. Vi elsker alle at lave mad, spise ude og bruge mad som et samlingspunkt, uanset om det gælder en hurtig burger eller en 12-retters gourmetmiddag. Efter en række forespørgsler starter vi nu en runde artikler, hvor hvert medlem af redaktionen fortæller om sine favoritter lige nu. Vi starter med Karoline 🙂

Kort om dig?
Mit navn er Karoline Drejer-Madsen, jeg er 22 år gammel og studerende på Aarhus Universitet. Jeg er en kæmpe madnørd og bruger (alt for) lang tid på at finde opskrifter, handle ind, forberede, tilberede og anrette hjemmelavet mad. Jeg kan også nemt bruge flere timer på at researche, inden jeg skal ud og spise i byen.

Yndlingsspise?
Jeg er en sucker for sushi, og jeg kan ikke få nok af frisk, rå fisk dyppet i soya og wasabi. Derfor er jeg ret stor fan af ”all you can eat”-konceptet, som hersker hos Saichi Sushi på Jægergårdsgade og Oishii Sushi på Nørregade i form af running sushi.

Favorit-takeaway?
Efter at den mexikanske takeaway Chido har startet en filial på Frederiksbjerg, hvor jeg bor, er jeg faldet for deres ”Taco Tuesday” med fire tacos for 60 kroner og de klassiske burritos, hvor der på ingen måde er sparet på fyldet. Begge dele er friske og lækre, og de har en god balance mellem sund og nærende og tilpas snasket.

Bedste kaffebar?
Jeg er ikke den store koffein-junkie, men skal der en god kaffe i koppen, er kaffebaren Great Coffee i Klostergade mit foretrukne sted. På en varm sommerdag er deres iskaffe helt kanon!

Hvorhen med vennerne?
Jeg var for nylig med redaktionen på restauranten FF ved åen, hvor vi fik rigtig god og lækker delemad. Jeg er vild med konceptet, indretningen og maden generelt. Det er en god måde at få prøvet mange forskellige retter på, uden at det koster det hvide. Næste gang jeg skal på FF, skal jeg helt klart prøve et par af deres cocktails!

Byens bedste brunch?
Jeg vil gerne slå et slag for restauranterne Sjette Frederiks Kro i Risskov og Langhoff & Juul på Guldsmedegade. På Sjette Frederiks Kro kan man i weekenden få en såkaldte ”kronch” til 250 kroner, hvor man får adgang til et tag-selv-bord, som indeholder ALT, hvad hjertet begærer, og så endda i høj kvalitet. Prisen er en smule pebret, især hvis man er på SU, men det er til gengæld inklusiv al den juice, kaffe, te og ingefærshots, man kan få ned. På Langhoff & Juul får man for 198 kroner en god, gedigen brunch med kaffe og en kold drik. Her er det meste økologisk, og det hele er veltilberedt. Begge koncepter er meget anbefalelsesværdige, hvis man er træt af klassisk brunch ved åen, hvor priserne også let render op.

Fyraftensøl – hvorhen?
For en fyraftensøl tager jeg gerne på den forholdsvis nyåbnede Mikkeller Bar på Jægergårdsgade, hvor man kan få lækre kvalitetsøl, god service og mulighed for at prøvesmage varianterne, før man beslutter sig for, hvilken type man vil have. På vinfronten er jeg glad for vinhandlen Smag Først på samme gade, hvor der også er god service, et bredt udvalg og mulighed for at smage på vinene, inden de købes med hjem.

Bedste tømmermandsmad?
Helt sikkert på den nystartede burgerjoint The Burger Shack på Frederiksgade, hvor man finder Aarhus’ bedste burger! Bollen er blød, bøffen er medium rare, der er tilpas med grønt og godt med dressing. Derudover har de lækre fritter, som er en vigtig del af burgeroplevelsen, med urter og parmesan. Mums! Derudover er det fedt, at de som en af de eneste burgerbarer i Aarhus har bare en smule økologi og dyrevelfærd på menuen.

Mest oversete sted?
Den lille VW Café på Thorvaldsensgade må være mit bud på en ukendt perle, selvom den efterhånden er blevet ganske populær. Til trods for populariteten formår de at holde konceptet med det simple og sunde udvalg i en cool og intim café. Jeg prøvede for nylig deres salat, som jeg klart kan anbefale!

Største savn på madfronten?
Jeg savner noget mere gennemskuelig, økologisk og hjemmelavet takeaway. Hvor spisestedet kender ingredienserne i komponenterne i maden, fordi de enten er hjemmelavede, hjemmedyrkede eller leveret fra et sted, hvor råvarerne er i orden. Mere ”pureness” og færre tilsætnings- og giftstoffer, tak! Jeg ser også gerne mere økologi, selvom udvalget synes støt stigende. Derudover er det som studerende altid rart med studievenlige priser både på takeaway og restaurantbesøg, eksempelvis i form af en dag om ugen med en bestemt menu. Jeg håber også, at vi får flere restauranter som FF og Frederiksgade 42 med social dining, deleretter og muligheden for at prøve lidt af det hele.

Bedste gastro-oplevelse i Aarhus?
Som studerende kan budgettet ikke klare de helt dyre gourmetoplevelser endnu. Til gengæld fik jeg en overdådig menu på Karma Sushi i Vestergade med min kæreste i vinters, hvor vi gik all in på deres Signatur Menu. Her fik vi misosuppe, laksesashimi med trøffel og lakseæg, tempurasalat, flækket kogt kongekrappe, Baerii-kaviar og et lækkert udvalg af diverse nigiri og maki. Jeg kan nogle gange godt længes efter Sticks & Sushi i København, men Karma Sushi kommer tæt på.

Hvad er dine favoritter? Skriv til os på info@smagaarhus.dk eller tag dine madoplevelser med #smagaarhus.